Plangi des la filme? Afla ce spune asta despre tine

1
De Mara Ionescu
30 nov. 2019

Nu e nicio rusine daca plangi la filme. Sau cand citesti o carte sau asculti muzica.

De ce plangi la filme? Desi unii stramba din nas atunci cand cei din jurul lor se exteriorizeaza din punct de vedere emotional, oamenii care plang in timpul filmelor sunt cei mai puternici. Si au o caracteristica in plus care le lipseste multora dintre noi: empatia.

Empatia cere multa forta

Trebuie sa fii o persoana speciala ca sa fii empatica. Cei mai multi oameni traiesc toata viata fara sa se se puna nici macar o data in locul semenilor lor. Asta inseamna ca nu au sentimente fata de ceilalti oameni. Desi in unele cazuri empatia poate coplesitoare, faptul ca iti pasa de ceilalti cere forta, multa forta. Viata este brutala pentru unii oameni si, daca reusesti sa te pui in locul lor si sa le simti durerea, asta spune multe despre tine.

Persoanele care au aceste 3 trasaturi de personalitate sunt irezistibile

Esti suficient de puternica pentru a infrunta durerea, dar sa o si simti in acelasi timp. Esti suficient de puternica ca sa fii puternica si pentru altii. Esti suficient de puternica incat sa porti pe umeri emotiile pe care le simt ei.

Ai o inima mare

Este mare lucru sa-ti pese cu adevarat de o alta persoana, chiar daca aceasta este un personaj imaginar dintr-un film. Acest lucru demonstreaza ca ai o inima generoasa. Desi poate fi indurerata pana la finalul filmului, in cele din urma ea isi regaseste drumul.

Pentru ca iti poti reveni atat de usor inseamna ca ai forta de a renaste si esti suficient de puternica si de inteligenta ca sa separi realitatea de fictiune.

Desigur, acesta nu este singurul motiv pentru care plangi la filme. Lacrimile curg pentru ca ai fost si tu in situatia in care este personajul, iar lacrimile amintirilor sunt dureroase. Adesea, iti face bine sa vezi ca nu esti singura, ca si altii au trecut prin situatia grea cu care te confrunti. Asta iti da curaj.

7 motive pentru care afectiunea e cea mai importanta intr-o relatie

Apoi, mai sunt acele lacrimi care te coplesesc in fata genialitatii unui film. Si nu e o metoda de a epata a oamenilor pretentiosi. Se numeste Sindromul Stendhal si, in forma sa cea mai avansata, inseamna ca o opera de arta te poate misca atat de mult incat sa ai atat simptome fizice, cat si emotionale.

Pentru oamenii care sunt susceptibili sa fie miscati de o forma de arta este o provocare sa-si mentina trasaturile fetei neschimbate atunci cand vad un film bun sau cand asculta muzica preferata. Este o calatorie care te forteaza sa imbratisezi emotii pe care cei mai multi dintre noi nu le cunosc.

Poate ca nu este genul de forta pe care o au in minte cei mai multi oameni. Dar este cea mai importanta forma de forta emotionala: empatia. Si, pana la un punct, ai nevoie de o anumita inteligenta  ca sa poti plange atunci cand vizionezi un film.

Foto: Getty Images.