5 lucruri pe care persoanele empatice le pot simti si pe care ceilalti oameni nu le pot intelege

1
De Cristiana Astefanoaiei
20 aug. 2023

Persoanele empatice sunt mai sensibile decat cei din jurul lor si pot sa simta anumite lucruri greu de inteles de catre ceilalti.

Persoanele empatice au abilitati supranaturale de a capta starea mentala sau emotionala a unei alte persoane. Adesea sunt confundati cu cineva care simpatizeaza cu ceilalti, dar este vorba de mult mai mult decat sentimente de compasiune. Ei pot recunoaste starea emotionala a cuiva doar privindu-i fata. In plus, pot absorbi acele emotii pe care le simt.

Unii pot detecta energia persoanelor din jurul lor prin simpla observare a unor modificari de comportament sau chiar a tonurilor vocii. Alte persoane empatice vor prelua emotiile persoanei de langa ele.

De exemplu, daca aceasta persoana inzestrata sta intr-o camera cu persoane afectate de traume, poate absorbi acea energie ca si cum ar fi emotia lor.

Iata cateva lucruri despre persoanele empatice pe care ceilalti nu le pot intelege. Cu ajutorul acestor semne iti poti da seama daca si tu esti empatica.

1. Persoanele empatice au emotii extreme cauzate de schimbarile de pe Pamant

Nu este intotdeauna usor sa porti acest dar. Unele persoane empatice vor deveni coplesite in anumite situatii, mai ales atunci cand se confrunta cu evenimente pamantesti. Este o senzatie ciudata care pune stapanire pe corpul lor. Acesti oameni pot simti durerile Mamei Pamant in timpul dezastrelor naturale si a unor lucruri precum schimbarea anotimpurilor.

Alte persoane empatice au raportat ca au avut dureri emotionale intense atunci cand se aflau in apropierea a ceva din natura, cum ar fi un vulcan sau o furtuna. Deoarece totul are un nivel de energie sau vibratie, aceasta persoana inzestrata poate capta aceste campuri energetice intr-un sens mai puternic decat majoritatea.

Te regasesti in trasaturile empaticilor? Acestea iti pot provoca mari suferinte

2. Unii oameni profita de calitatile lor

Oamenii sunt in general atrasi de o persoanele empatice, asa ca adesea apeleaza la ele ca la un confident pentru problemele lor. Fiind persoane foarte intuitive, pot absorbi aceste emotii, ceea ce face ca oamenii sa profite usor de ele. Cand oamenii isi dau seama cat de usor este sa vorbesti cu ei si cat de amabili si grijulii sunt, au tendinta de a-i suprasolicita.

Desi acest lucru este bun pentru persoana care are nevoie de cineva cu care sa vorbeasca, nu este intotdeauna potrivit pentru individul care preia emotiile altora. Este foarte obositor ca oamenii sa te caute in mod constant si sa vrea sa vorbeasca despre problemele lor. Multe persoane empatice vor sa isi asume roluri precum cel de consilier sau psiholog, dar munca este mai obositoare pentru ele decat pentru majoritatea.

3. In general, persoanele empatice sunt introvertite

Emotiile celorlalti le golesc resursele. Un lucru pe care o persoana inzestrata il invata este ca are nevoie sa fie singura pentru a se reincarca. Folosirea unor tehnici precum jurnalul, meditatia, yoga si natura pot ajuta la mentinerea echilibrului.

In mod ciudat, multe persoane empatice sunt si introvertite si au nevoie de acest timp de liniste pentru a fi singure cu gandurile lor.

10 lucruri despre persoanele extrovertite pe care introvertitii nu le vor intelege niciodata

4. Persoanele empatice simt o nevoie acuta de a darui

Adesea isi ofera timpul, energia si chiar banii prietenilor si familiei, in timp ce isi neglijeaza propriile nevoi. Desi persoana empatica este cinstita pana la capat, nu este intotdeauna sincera cu privire la ceea ce poate si ceea ce nu poate suporta. Le lipseste iubirea de sine si nu au grija de nevoile lor. A spune „nu” le provoaca un grad extrem de mare de vinovatie, deoarece simt ca superputerea lor are mandate din partea Universului de a-i ajuta pe altii.

Cele mai empatice zodii din horoscop. Ele vor binele tuturor

5. Daca esti empatic, simti totul intr-o multime

Imagineaza-ti ca esti intr-un supermarket si ca percepi emotiile fiecarei persoane pe langa care treceti. Sa mergi pe culoar pentru a lua un litru de lapte poate fi coplesitor daca nu stii cum sa canalizezi aceste sentimente. Ati putea capta durerea unei persoane care a pierdut pe cineva drag, devastarea unei persoane care a rupt o relatie si panica unei persoane care tocmai si-a pierdut locul de munca.

Toate aceste emotii pot paraliza pe cineva daca le permite acest lucru. Asadar, daca esti o persoana empatica este esential sa inveti cum sa canalizezi aceste energii si sa decompresezi dupa o zi.

Foto: freepik.com