5 tipuri de prietene pe care sa le eviti. Nu vor aduce niciun beneficiu in viata ta, ba dimpotriva!

1
De Alice Papuc
6 ian. 2023

Oricat de greu ar fi de crezut, unele persoane chiar nu iti vor binele, iar tu trebuie sa te indepartezi de ele. Cu atat mai mult cand te confrunti cu aceste tipuri de prietene toxice.

Sunt sigura ca ai mai auzit de relatii toxice. Cu toate acestea, atunci cand te gandesti la o relatie toxica, tinzi sa te gandesti la un partener toxic. La o relatie de cuplu nesanatoasa, care pur si simplu nu functioneaza. Cu toate acestea, exista si prietenii toxice. Prieteniile toxice sunt acele prietenii care nu aduc niciun beneficiu in viata ta, ba dimpotriva! Acestea te lasa fara energie, te streseaza, te folosesc, iar tu nu primeste nimic din ceea ce oferi. Iata care sunt cele 5 tipuri de prietene pe care sa le eviti!

Prietena extrem de competitiva

Nu este nimic neinregula atunci cand exista o usoara competitie amicala. Prietenele ambitioase, care te motiveaza, sunt chiar de apreciat. Cu toate acestea, cuvantul de baza este „prietena”. Atunci cand o prietenie devine mai mult o competitie, este cazul sa te gandesti de doua ori in privinta respectivei persoane.

Acest tip de prietena gaseste mereu motive sa concureze cu tine, fie ca este vorba despre atentia unui barbat, despre locul de munca sau despre nivelul de trai. Prietena extrem de competitiva nu are abilitatea de a te felicita pentru nicio reusita. Nu se bucura niciodata pentru tine, ci doar se gandeste cum sa te depaseasca. In loc sa poti purta o conversatie despre promovarea la locul de munca, aceasta prietena va discuta doar despre ea si despre cat de minunata este. Pentru acest tip de prietena, intreaga relatie cu tine este, in realitate, o rivalitate.

3 tipuri de manipulare pe care le folosesc barbatii cu stima de sine scazuta

Prietena barfitoare

Ti s-a intamplat vreodata sa ii spui un secret unei prietene si ulterior toata lumea sa afle secretul tau? Prietena barfitoare este, pur si simplu, o prietena in care nu poti avea incredere. Orice lucru alegi sa ii impartasesti, fie el un lucru mai important sau unul nesemnificativ, va ajunge cunoscut de toti cei din jur. Nu iti poti impartasi in niciun caz gandurile intime sau experietenele cu acest tip de prietena. Astfel, prietena barfitoare se incadreaza cu succes in top prietene pe care sa le eviti.

Regina Dramei

Regina Dramei se afla intr-un conflict continuu. Aceasta este vesnic nefericita si, oricat incerci sa o ajuti, ea este nemultumita. Iar nefericirea ei se rezuma intotdeauna la cei din jur, care sunt vinovati. Aceasta prietena iubeste drama si o alege in fiecare zi. In consecinta, ea atrage drama in viata sa si se delecteaza cu ea in fiecare zi. Se ingrijoreaza de cele mai banale lucruri si are un talent din a face din tantar armasar.

Prietena care te critica in mod constant

Acest tip de prietena se aseamana usor cu Regina Dramei. Diferenta este aceea ca Regina Dramei poate alege doar sa se planga la tine, in timp ce prietena care te critica in mod constant pare sa aiba o problema personala cu tine. Acesteia nu ii place nici cum te imbraci, nici locul tau de munca, nici relatia ta de cuplu, si nici macar felul in care vorbesti. Uneori stai si te gandesti de ce mai sunteti prietene. Daca ai ajuns sa iti pui aceasta intrebare, este timpul sa te gandesti daca aceasta persoana chiar iti esti prietena. Pentru ca aceasta „prietenie” te va seca de energie, caci tu va trebui sa te aperi in mod constant de atacurile pe care le primesti.

5 moduri prin care sa nu mai atragi manipulatori in viata ta

Prietena care nu se tine niciodata de promisiuni

Aceasta prietena tinde sa te lase cu ochii in soare. Mereu isi asuma ca va face anumite lucruri si, in final, le da uitarii. Nu isi va face niciodata timp sa va vedeti sau sa faca un lucru pe care l-a promis. Pur si simplu, ea nu este o persoana pe care te poti baza.

7 semne care iti spun ca suferi de „complexul salvatorului”

Bineinteles, viata este complicata si uneori oamenii chiar nu au timp de anumite lucruri. Cu toate acestea, daca o persoana iti face in mod constant promisiuni si le incalca, nu iti este tocmai prietena. In realitate, nimeni nu este ocupat 24/24. De cele mai multe ori, este vorba doar despre prioritati. Exista suficienti oameni care isi doresc sa petreaca timp alaturi de tine. Nu apela constant la o prietena indisponibila!

Foto: depositphotos.com