20 de moduri inedite de a te bucura din nou de viata ta, asa cum este ea ACUM

cum sa te bucuri mai mult de viata
1
De Maria Dima
2 iun. 2019

Redacteaza o compunere, de 1-2 pagini, in care sa descrii actiunile unui personaj feminin principal. Pune accentul pe trairile si pasii urmati pentru a ajunge la deznodamantul dorit: o viata traita din plin. Cam asa suna o tema de eseu din tinerete, adaptata la viata tumultoasa de adult care vine fara indicatii si fara nota de trecere la final.

Pentru reusita, trebuie sa strigi “Prezent” la fiecare intalnire cu soarta. Fara sa copiezi, fara meditatii intense. Poti gasi inspiratie in tine sau in altii.

Iata cum poti invata sa-ti faci viata mai usoara si sa te bucuri din nou de lucrurile mici cu care te confrunti zilnic. Ia notite!

Nu mai alerga dupa fericire. In schimb, hraneste-ti sufletul cu bucuria zilei de astazi

1. Invata sa primesti complimente intr-un mod simplu si fara complicatii.

2. Adu-ti aminte ca meriti sa fii tratata cu demnitate, iubire si respect – insa ca nu ti se cuvine nimic pe lumea asta.

3. Permite-ti o enervare scurta si de moment atunci cand cineva este nepoliticos cu tine, dupa care, las-o balta. In caz contrar, o sa duci mahnirea cauzata cu tine si o sa o transmiti mai departe celor cu care interactionezi.

4. Accepta adevarul: o sa te lovesti de frica, intr-un fel sau altul, indiferent despre ce e vorba, insa nu ai sa lasi asta sa te opreasca. O sa te prezinti in fata fiecarei provocari in ciuda acestei frici parsive!

5. Gandeste-te ca indiferent de succesul, puterea sau faima unor oameni, pana si ei mai au lucruri pe care si le doresc. Care ar vrea sa fie altfel. Care le lipsesc. Nu sunt atat de diferiti de tine si nici nu sunt niste zei.

6. Nu esti responsabila cu rezolvarea problemelor tuturor. Lasa-i pe cei dragi sa stie ca esti acolo cand au nevoie si asculta-i, doar atat.

7. Daca admiri pe cineva, fa astfel incat si cealalta persoana sa stie asta. E asa un sentiment frumos!

8. Alege carti cu personaje complexe din punct de vedere emotional si relational. Ajuta sa vezi ca nici macar eroii din imaginatia altora nu sunt perfecti.

10 lucruri la care sa renunti pentru a te bucura mai mult de viata

9. Ai o zi incredibil de proasta? Accept-o asa cum este si da-ti voie sa simti exact ce iti vine natural: nemultumire, nervi, tristete. Ai dreptul sa plangi, sa te descarci, sa te simti epuizata sau sa ceri ajutor de la altii. Nu ai voie in schimb sa ignori durerea asta, lasand-o astfel sa acapereze tot.

10. Nu te mai speria de contactul vizual cu cei din jurul. Uita-te in ochii oamenilor pana cand dispare senzatia ciudata. Ce se poate intampla rau pana la urma? O sa-ti vina mult mai usor apoi sa legi o conversatie cu ei.

11. Curiozitatea nu are varsta, asa ca nu o mai limita.

12. Viata de adult inseamna prioritatizare. Nu are sens sa te simti prost atunci cand alegi sa spui nu, sau faci lucurile ca sa-ti fie si tie bine.

13. Ce ar fi daca ti-ai da voie sa iti pese si sa arati asta ori de cate ori pui suflet? E mult mai aproape de natura noastra umana si mult mai putin obositor decat sa te prefaci mereu ca esti indiferenta.

14. Uita de ideea ta de perfectiune si imaginea impecabila pe care crezi tu ca trebuie sa o mentii! Lumea admira oamenii care gresesc si se ridica constant, dar care isi asuma responsabilitatea pentru actiunile lor.

15. Acorda cea mai mare importanta oamenilor care-ti aduc aminte de o varianta mai buna a ta, mai aproape de cea naturala, spontana si creativa.

16. Fii recunoscatoare pentru minunile din viata ta, mici sau mari deopotriva.

17. Pastreaza amintirile, biletelele, felicitarile primite de la cei dragi.

18. Fa-ti un obicei de a imparti bucurie in jurul tau. De exemplu, in loc de mesaje aniversare clasice si acel “fie ca…” prafuit, alege sa spui persoanei ce ai invatat de ea.

19. Nu te mai vinde pentru putin, sperand ca intr-o zi sa primesti mai mult. Cunoaste-ti adevarata valoare

20. Cei care te judeca, te vor judeca indiferent ce faci. Nu mai face altora pe plac cand vine vorba de modul in care vrei sa-ti traiesti viata.

Cum renunti la prostul obicei de a despica firul in patru

Foto: Shutterstock.com