3 motive pentru care o prietena iti poate fi cel mai bun mentor

1
De Irina Constantin
25 sept. 2019

Mentorul este acea persoana care te inspira sa fii mai bun, sa lucrezi pentru dorintele tale cele mai arzatoare si sa nu renunti, indiferent de situatie.

Cu totii avem nevoie de sprijin, cateva sfaturi si o incurajare, atunci cand lucrurile devin dificile sau neclare. Cel mai bun mentor este acela care are timp si stie sa te asculte. In plus, te cunoaste foarte bine si iti poate oferi cele mai potrivite recomandari.

Am lansat Woman4Women, noul meu program de mentoring pentru femei

Desi multe dintre noi visam la mentori celebri la nivel global (Oprah iti suna cunoscut?), studiile spun ca ceea ce cautam este mult mai aproape decat am putea crede. Cel mai bun mentor poate fi chiar o femeie de langa tine sau prietena ta cea mai buna!

3 motive pentru care prietena ta iti poate fi cel mai bun mentor

1. O prietena iti poate oferi recomandari personalizate

Un mentor celebru are zeci sau chiar sute de persoane pe care le asculta si carora le ofera o directie. Ceea ce o prietena are in plus este o cunoastere profunda a personalitatii tale.

De exemplu, daca urmeaza sa iti lansezi un business, un mentor din afara cercului tau de cunostinte te-ar putea incuraja sa te expui cat mai mult si sa castigi vizibilitate. In schimb, o prietena care stie ca esti introvertita, s-ar putea sa iti sugereze o campanie online excelenta, care ar functiona mult mai bine pentru tine. Totul sta in detalii!
2. Relatiile sunt mai informale, ceea ce reduce presiunea

Se presupune ca un mentor trebuie sa iti fie jumatate prieten, jumatate consilier. Chiar si in acest caz, vei simti o oarecare presiune de a face lucrurile bine, conform asteptarilor si sugestiilor sale.

O prietena nu te va presa niciodata, sub nicio forma, ci din contra, iti va fi mult mai aproape si te va sustine oricand ai nevoie. In plus, cand starea ta de spirit nu este cea mai buna, amica ta te va intelege daca vei amana sau anula o intalnire.

3. Mai multe prietene, mai multe perspective

Se spune ca fiecare dintre prietenii pe care ii ai indeplineste un rol. Astfel, cu siguranta ai si tu o prietena cu care poti discuta aspecte emotionale profunde, o alta prietena cu care te distrezi de minune si inca o amica ce imparte cu tine aceleasi pasiuni. Nu este egoism, ci pur si simplu asa functioneaza relatiile interumane.

Ce nu iti spune nimeni despre cum sa-ti faci viata mai usoara – sfaturi care te salveaza

Cu cat ai mai multe prietene, cu atat poti castiga mai multe perspective despre viata, cariera, familie si nu numai. Daca ai o nedumerire cu privire la jobul tau, poti cere un sfat de la acea amica ce lucreaza in aceeasi industrie. Daca situatia in cuplu nu este prea roz, poti apela la prietena ta care are o casnicie fericita de zece ani.

Desigur, acelasi principiu se aplica si viceversa, in cazul in care prietenele tale au nevoie de expertiza ta. Sprijinul reciproc este cel mai puternic!

Foto: Shutterstock.com