8 “green flags” intr-o prietenie. Cum stii ca ai o prietena adevarata

1
De Alice Papuc
18 mai 2024

Prietenia adevarata este unul dintre cele mai pretioase daruri pe care le poti primi de la viata.

O prietena adevarata iti poate schimba viata in bine, aducandu-ti fericire si implinire, chiar si in momentele grele din viata ta. Dar cum stii ca ai o prietena adevarata? Cum faci diferenta dintre o persoana care iti vrea cu adevarat binele si o persoana care isi doreste doar compania ta? Descopera 8 “green flags” intr-o prietenie!

Se bucura pentru reusitele tale

O prietena adevarata este acolo pentru tine si te sustine. Nu este deloc geloasa atunci cand ai o relatie de cuplu fericita sau esti promovata la locul de munca. Dimpotriva, ea este cea mai mare sustinatoare a ta.

Nu renunta la tine

Chiar si in momentele dificile sau in timpul conflictelor, o prietena adevarata este dispusa sa lucreze impreuna cu tine pentru a depasi obstacolele si pentru a mentine relatia. Nu renunta usor, nu se sperie si nu te lasa la greu, ci investeste timp si efort in prietenia dintre voi.

Sinceritate

O prietenie adevarata se bazeaza pe onestitate si transparenta. Prietena ta este sincera cu tine si iti spune lucrurile asa cum sunt, chiar daca adevarul poate fi dureros uneori. La randul tau, simti ca ai posibilitatea sa ii spui orice si nu te ascunzi cu nimic.

Spatiu si independenta

Stii ca ai o prietena adevarata atunci cand iti permite sa fii tu insati, sa ai propriul tau spatiu si sa te bucuri de independenta. Ea este persoana care intelege ca este important sa ai timp pentru tine si sa-ti urmezi pasiunile si interesele personale, si nu incearca sa te sufoce mereu cu prezenta ei.

Iti sustine interesele

Nu spun ca prietena ta trebuie sa fie interesata de absolut orice hobby al tau, insa este placut atunci cand o persoana draga iti pune intrebari despre noua ta pasiune si depune un minim de efort pentru a lua parte la ceea ce iti place.

Se bucura de prezenta ta

O prietena adevarata se simte bine in prezenta ta si iti arata ca ii face placere sa petreaca timpul alaturi de tine. Fie ca sunteti in mijlocul unei activitati sau doar va relaxati impreuna, exista o bucurie autentica pe care o poti simti in compania prietenei tale.

Respect reciproc

O prietenie sanatoasa este bazata pe respect reciproc. Chiar daca aveti opinii diferite sau viziuni de viata distincte, va respectati una pe cealalta, indiferent de alegerile pe care le faceti.

7 motive mai putin cunoscute pentru care iti intarzie menstruatia

Empatie

O prietena adevarata este capabila sa iti inteleaga sentimentele si sa-ti ofere sprijin emotional in momentele dificile. Empatia ei iti poate aduce alinare si intelegere atunci cand te confrunti cu probleme.

Foto: Freepik.com