3 tipuri de relatii amoroase care te extenueaza incet, fara sa iti dai seama

1
De Irina Constantin
24 sept. 2020

Contrar asteptarilor care ne sunt create de filmele romantice, in viata reala exista mai multe tipuri de relatii amoroase.

Relatiile reale nu implica doar o intalnire, o sclipire in ochi si indragosteala urmata de iubire vesnica. Exista relatii sanatoase, care sunt sustinute cu eforturi de ambele parti si exista relatii care te extenueaza lent, dar sigur, fara sa iti dai seama decat la final, dupa ce raul a fost deja facut.

Iata cele 3 tipuri de relatii care te extenueaza incet, dar sigur!

1. Relatiile intermitente

Ati fost impreuna timp de cativa ani, apoi v-ati despartit. Peste un timp, v-ati intalnit din nou si v-ati mai acordat inca o sansa. Nici de data aceasta nu a functionat sau, cel putin asa ati crezut, caci v-ati impacat peste cateva luni.

Acest tip de relatie este extrem de dificil de suportat pe termen lung. Un partener care vine si pleaca sau alaturi de care nu poti ramane mai mult timp este un partener incompatibil. Chiar daca ai incercat sa il ierti si ati reluat lucrurile de la zero de mai multe ori, despartirile multiple sunt un semn ca relatia nu are cum sa functioneze.

In plus, despartirile si impacarile repetate te vor solicita extrem de mult, epuizandu-te de fiecare data. Pur si simplu nu merita!

Astazi sunteti impreuna, maine sunteti doar prieteni. Luna aceasta a stat cu tine non-stop, dar acum, dintr-odata, vrea sa plece intr-o calatorie lunga, doar cu prietenii lui. Te intrebi cu disperare, pentru a mia oara, „noi ce suntem, de fapt?!”.

O legatura de acest tip te va obosi teribil, caci nu vei avea niciodata siguranta in ceea ce priveste relatia ta. Vei fi confuza in majoritatea timpului, nestiind daca este cazul sa iti faci planuri alaturi de el sau nu.

O „aproape relatie” poate evolua intr-o relatie sanatoasa, daca tu si partenerul tau aveti o discutie serioasa despre ce se intampla. Poate ca veti constata ca e momentul sa va oficializati relatia sau, din contra, sa va separati pentru binele amandurora. Sau, cine stie, poate veti ramane doar amici!

3. Relatiile de spionaj

Fie unul dintre voi a avut o scapare si a fost infidel, fie unul dintre voi (sau chiar ambii!) este extrem de gelos si suspicios. Va stiti parolele, va controlati reciproc mesajele si va acuzati constant de inselat sau tentative de flirtat cu alte persoane.

Hmm, te-ai intrebat daca te afli intr-o relatie sau esti, pur si simplu, un detectiv particular? O relatie la a carei baza nu se gaseste increderea este o relatie care te extenueaza lent, in fiecare zi. Efortul depus pentru a face scenarii si pentru a analiza fiecare pas al celuilalt te va epuiza cate putin, pana nu vei mai suporta sa fii in acel loc. Este momentul fie sa discuti cu partenerul, fie sa pleci!

Foto: Pixabay.com