5 lucruri pe care le vei invata despre dragoste dintr-o relatie toxica

1
De Alice Papuc
12 mai 2023

O relatie toxica te invata lucruri importante despre dragoste si despre ceea ce trebuie sa faci mai departe.

Chiar daca fiecare femeie isi doreste o relatie sanatoasa si frumoasa, o relatie toxica nu reprezinta un „esec” in sine. Aceasta experienta mai putin fericita vine la pachet cu lectii utile. Cel mai important este sa inveti din greseli si sa nu le repeti.

Iata 5 lucruri importante pe care le poti invata dintr-o relatie toxica!

Descoperi care sunt limitele tale

In urma unei relatii toxice, te cunosti mai bine pe tine: inveti care sunt limitele tale si ce nu esti dispusa sa accepti niciodata. Chiar daca ai trecut anumite lucruri cu vederea de dragul lui, realizezi ce este cu adevarat important pentru tine. Stii deja cum nu iti mai doresti sa fii tratata si ai alte asteptari de la un barbat.

Competitia in cuplu. Poate aceasta sa devina daunatoare?

Inveti ca nu poti sa il ajuti la nesfarsit

Daca ai trecut printr-o relatie cu un partener narcisist sau chiar abuziv, inveti ca nu este treaba ta sa „repari” pe nimeni. Oricat de mult iubesti un om, nu il poti ajuta atunci cand el nu vrea sa fie ajutat. Nu este responsabilitatea ta sa „il faci bine”, oricat de greu iti este pe moment sa accepti asta. Ai nevoie de un partener matur si care sa isi doreasca, la randul lui, sa investeasca atat in el, cat si in relatia voastra.

Intelegi ca anumiti oameni nu se vor schimba niciodata

In urma unei relatii toxice, intelegi ca anumiti oameni nu se vor schimba. Oricat ti-ar promite ca lucrurile vor fi mai bune, anumiti oameni nu pot, pur si simplu, sa se tina de cuvant. Iar acum ai invatat sa ii recunosti mult mai bine si sa nu iti mai pierzi ani pretiosi din viata alaturi de o astfel de persoana.

Devii constienta de puterea ta

O astfel de relatie iti arata ca esti o persoana puternica, o persoana care poate depasi orice dificultate. Sa ai puterea sa iesi dintr-o relatie toxica, nesanatoasa, presupune o forta interioara imensa. Meriti sa fii mandra de tine!

Femei care s-au format in absenta unui tata. Ce reprezinta conceptul de „daddy issues” si cum iti afecteaza relatiile

Realizezi cat de fericita te vei simti alaturi de partenerul potrivit

Oricat de greu ar parea in momentul de fata, intr-o zi iti vei da seama cat de fericita te vei simti alaturi de alt barbat. Mai cu seama, te vei simti protejata, iubita si apreciata alaturi de barbatul potrivit. Imagineaza-ti urmatorul lucru: daca ai putut sa iubesti atat de mult omul nepotrivit, iti dai seama cat de fericita si de implicata vei fi alaturi de partenerul tau ideal? Permite-ti sa accepti aceasta fericire si lucrurile bune nu vor intarzia sa apara in viata ta!

Foto: Pexels.com