4 practici sanatoase si utile pe care le poti invata din social media

1
De Irina Constantin
20 feb. 2020

Social media este portretizata zilnic ca fiind o pierdere de vreme si un spatiu nociv pentru increderea in sine. Ne scapa, oare, ceva?

Cand sunt folosite excesiv, retelele sociale pot deveni, intr-adevar, o sursa a problemelor. Totusi, beneficiile social media exista si merita sa fie luate in considerare.

Instagram va limita accesul minorilor la mai multe tipuri de postari: 3 lucruri care vor fi reglementate

De exemplu, conturile de Instagram si Pinterest pot reprezenta o sursa valoroasa de inspiratie si motivatie, in timp ce Facebook iti poate aduce informatii pretioase si te poate ajuta sa te conectezi cu persoane noi.

Beneficiile social media: 4 practici sanatoase in mediul online

1. Urmareste persoane care te inspira sa te dezvolti

Vrei sa afli daca propriul comportament in social media este sanatos sau nociv? Fa un exercitiu simplu. Intra pe contul tau de Instagram si da scroll timp de 5-10 minute. Numara cate persoane iti provoaca stari de anxietate, nemultumire si tristete. Apoi, numara cate postari te inspira, te incurajeaza si iti ofera un sentiment de incredere.

Daca numarul de postari pozitive il depaseste pe cel de postari negative, te afli intr-o zona sigura! Urmarirea unor persoane de succes, care te motiveaza sa iti atingi si tu scopurile si iti ofera inspiratie zilnica, este o practica foarte sanatoasa.

2. Exprima-ti pasiunile si prezinta-ti proiectele

Pe Instagram oricine poate fi fotograf, chef bucatar, dansator sau speaker motivational. De aceea, daca ti-ai dorit intotdeauna sa arati lumii darurile tale sau sa iti expui pasiunile, dar nu ai avut oportunitatea pana acum, social media este locul ideal.

7 conturi de Instagram ale celor mai stilate fashioniste – urmareste-le pentru inspiratie

De exemplu, daca te-ai apucat recent de pictura sau fotografie, iti poti posta pe pagina de Instagram creatiile. Astfel, nu numai ca vei primi feedback si vei fi motivata sa faci lucrurile din ce in ce mai bine, dar peste luni de zile iti vei putea observa progresul enorm.

3. Consuma continut de calitate

Lumea online este atat de blamata, incat poate deveni dificil sa vezi beneficiile social media. Totusi, acest spatiu te poate invata sa gatesti, sa iti deschizi un business sau, pur si simplu, sa razi la finalul unei zile mai putin placute.

Top 10 conturi de Instagram care te inspira sa calatoresti mai des

Asigura-te ca dai follow numai acelor conturi care te inspira, te distreaza, te motiveaza sau iti aduc alt beneficiu imediat sau pe termen lung. Astfel, scrollarea constienta nu va reprezenta o pierdere de timp, ci o activitate benefica si relaxanta pentru tine.

4. Conectarea cu persoanele potrivite

Social media este locul in care se formeaza cele mai multe comunitati. Adori sa crosetezi sosete din lana? Intra in grupul pasionatilor de haine handmade. Iti place sa vorbesti despre spiritualitate si sa te autodescoperi? Exista, cu siguranta, un grup destinat acestui lucru.

Social media te poate aduce mai aproape de persoane cu care rezonezi si cu care vei dori sa legi prietenii de neuitat. Nu in ultimul rand, retelele sociale te pot conecta si cu potentiali parteneri de afaceri si proiecte, asa ca nu te sfii sa iti creezi un brand personal in mediul online.

Foto: Getty Images.