Instagram va limita accesul minorilor la mai multe tipuri de postari: 3 lucruri care vor fi reglementate

1
De Irina Constantin
30 sept. 2019

Reteaua sociala a hotarat sa introduca noi politici in ceea ce priveste accesul minorilor la diete minune, produse detox si operatii estetice.

Una dintre cele mai noi reglementari Instagram vizeaza accesul tinerilor sub 18 ani la continut nociv pentru sanatatea lor mentala. Platforma vrea sa limiteze marketingul adresat minorilor, in special cand vine vorba de diete stricte, detox si interventii chirurgicale cosmetice.

De ce si-a dezinstalat Selena Gomez aplicatia de Instagram de pe telefon

Nutritionistii apreciaza noile reglementari Instagram si spun ca acestea reprezinta un pas in directia corecta.

Specialistii in tulburari de alimentatie sustin miscarea retelei sociale, iar activistii din zona de body positivity sunt si ei entuziasmati. Actrita Jameela Jamil este celebra pentru atitudinea ei puternica in ceea ce priveste imaginea de sine a tinerelor femei.

Instagram iti scade stima de sine? 3 tipuri de conturi carora sa le dai Unfollow chiar azi

Aceasta a aplaudat decizia Instagram si a criticat personalitati precum Kim si Khloe Kardashian. Actrita critica actiunile lor de promovare a ceaiurilor „dubioase” pentru abdomen plat si detoxifiere pe social media.

5 conturi de Instagram cu retete delicioase: Te vor motiva sa gatesti mai mult si mai sanatos!

Motivul pentru care platforma a luat deciziile de fata este ingrijorarea fata de impactul pe care Instagram il are asupra imaginii de sine a tinerilor. De aceea, acestia nu vor mai avea acces nici la reduceri sau coduri de discount promovate de influenceri, pentru produse de slabit si detox comercializate online.

„Social media poate promova comportamente periculoase sau chiar letale, pentru a obtine asa-zisul corp perfect”, explica Melainie Rogers, expert in nutritie.

Specialista in nutritie adauga ca este foarte bucuroasa pentru noile reglementari Instagram. Ea spune ca social media este un tool pe cat de util, pe atat de periculos. „Cand suntem inconjurati de imagini, ne comparam cu ceea ce vedem in ele. Este un comportament bazat pe o nevoia de baza de a fi acceptati si de a fi parte din ceva”, explica Melainie.

Desi vestile reprezinta un inceput bun, expertii considera ca sunt multe alte lucruri ce pot fi facute pentru ca tinerii sa aiba o imagine de sine pozitiva. De exemplu, o comunitate unita si o atitudine proactiva este necesara pentru a avea grija unii de ceilalti. „Ar fi minunat daca noi, ca societate, am semnala continutul nociv si l-am promova mai mult pe cel pozitiv”, adauga Melainie Rogers.

Foto: Shutterstock.com