4 subiecte pe care trebuie sa le discuti cu partenerul tau inainte de a spune „DA!”

1
De Irina Constantin
25 feb. 2020

Sunteti impreuna de ceva timp si va ganditi la nunta? Respirati adanc si asezati-va confortabil, caci trebuie sa vorbiti.

In filme, cererile in casatorie sunt magice, neasteptate si pline de entuziasm. El nu are deloc emotii, iar ea a spus „da”, tare si raspicat, fara sa ezite nici macar o clipa!

Cele mai importante lectii pentru o relatie fericita de la cuplurile increzatoare

In realitate, lucrurile stau ceva mai diferit. Exista o serie de discutii necesare inainte de casatorie. Daca nu clarificati anumite aspecte, va veti da seama ca nu rezonati, aveti dorinte si valori diferite, iar relatia voastra nu se poate transforma intr-o casnicie fericita.

Iata 4 discutii necesare inainte de casatorie, pe care trebuie neaparat sa le ai cu iubitul tau!

1. Discutia despre copii

Multe cupluri devin o familie imediat dupa casatorie. Altele aleg sa ramana in formula de doi pentru totdeauna. De aceea, este esential sa discuti cu partenerul tau si sa stabiliti clar daca vreti sa aveti copii sau nu.

Este un subiect sensibil, insa care trebuie sa fie abordat inainte de a face un legamant permanent. Daca unul dintre voi adora copiii si vrea sa aiba trei odrasle, iar celalalt este reticent chiar si la ideea de un singur micut, este cazul sa va recalculati optiunile.

2. Discutia despre scopurile voastre in viata

Ideea conform careia intr-un cuplu ambii parteneri trebuie sa aiba exact aceleasi pasiuni este gresita.

Puteti sa aveti hobby-uri distincte si sa va incante lucruri diferite. Pana la urma, fiecare are propria sa viata, iar impreuna formati un cuplu bazat pe iubire, armonie si intelegere.

6 zodii care se vor razbuna pe fostul partener

Totusi, daca scopurile voastre in viata sunt diametral opuse, iar pasiunile unuia il impiedica pe celalalt sa isi traiasca visul, s-ar putea sa existe o problema.

Vorbiti cu sinceritate despre aceste aspecte si determinati daca, impreuna, puteti depasi eventualele obstacole.

3. Discutia despre finante

Mentalitatea legata de bani difera de la o persoana la cealalta, iar credintele pe care le avem pe acest subiect vin dintr-o zona foarte complexa. Mediul in care am trait, parintii, fratii sau surorile – toate aceste elemente au un cuvant de spus.

Din acest motiv, tu si partenerul tau trebuie sa discutati serios despre modul in care priviti banii si investitiile.

De exemplu, daca tu consideri ca banii sunt o energie care vine si pleaca, iar partenerul tau se teme sa investeasca sume si prefera sa economiseasca, sunt necesare recalibrari si compromisuri.

4. Discutia privitoare la locul in care veti trai

Amandoi va doriti sa ramaneti in tara si sa construiti un viitor aici? Perfect! Amandoi vreti sa va mutati undeva departe si sa aveti parte de un inceput fresh? Din nou, perfect!

Nu-ti dori un barbat care sa-ti ofere o relatie, ci unul care vrea sa claditi impreuna una!

Totusi, de multe ori, partenerii privesc diferit viitorul. Se poate intampla ca unul dintre voi sa isi doreasca o viata plina de calatorii, iar celelalt sa viseze la stabilitate, o casa incapatoare si o canapea confortabila in living.

Chiar daca priviti diferit lucrurile, in urma unei discutii serioase puteti ajunge la un compromis sau puteti trage concluzia ca, de fapt, viziunea partenerului nu este chiar atat de straina de propriile dorinte.

Foto: Getty Images.