7 fraze pe care oamenii inteligenti nu le folosesc niciodata

1
De Alice Papuc
12 apr. 2023

Atentia la detalii conteaza. Mai ales atunci cand iti doresti sa transmiti un mesaj clar, care sa fie perceput ca atare.

Oamenii inteligenti stiu deja cat de important este modul in care discuta. Ei se asigura ca mesajul lor este intotdeauna perceput corect si ca nu isi pierd timpul cu erori inutile. Iata 7 fraze pe care oamenii inteligenti nu le au in vocabular!

“Ti-am spus eu!”

Oamenii inteligenti stiu deja ca aceasta este o fraza infantila, care doar creeaza tensiuni intr-o discutie. Chiar daca vei proceda eronat, acesti oameni vor incerca sa te corecteze intr-un mod mult mai subtil si mai elegant.

5 fraze pe care cele mai inteligente femei le folosesc in mod constant

“Procedeaza ca mine!”

Persoanele elevate nu te vor obliga niciodata sa faci lucrurile asa cum iti dicteaza ei. Ei stiu deja ca fiecare om este diferit, astfel ca situatiile pot fi cu totul diferite. Ei vor actiona cu tact si nu se vor crede adevarate “modele in viata” doar pentru ca au o anumita experienta.

“Putin imi pasa”

Aceasta este o afirmatie folosita, in general, la nervi, atunci cand nu iti poti controla cu adevarat emotiile. Oamenii cu adevarat inteligenti sunt stapani pe ei si nu se lasa purtati de emotii de moment. Ei stiu cand sa faca un pas in spate, sa se calmeze si sa analizeze situatia in mod obiectiv.

“Asa trebuie”

Oamenii care au reusit cu adevarat in viata nu au respins perspectivele noi. Nu sunt blocati in trecut si nu abordeaza doar maniera clasica. Ei sunt deschisi la noutate si nu resping orice propunere doar pentru ca in trecut s-a procedat intr-un anumit mod.

Cum iti dai seama ca un barbat se teme de angajamente: poti construi o relatie serioasa cu el?

“Imi pare rau sa te deranjez”

Oamenii pe care ii admiri au o anumita stima de sine cu totul aparte. Sunt persoane carismatice, care stiu mereu ce sa spuna. Chiar si in situatiile mai complexe, ei se fac placuti si abordeaza lucrurile intr-o maniera eleganta. Nu se scuza inutil si nu se justifica prea mult. In loc de scuze peste scuze, ei folosesc fraze precum “Iti multumesc pentru rabdare” sau “Apreciez ca ti-ai facut timp pentru mine”.

“Nu o sa reusesc”

Oamenii care au o viata de succes au gasit intotdeauna o cale. Ei stiu ca gandurile au puterea de a deveni realitate. Sunt persoane care folosesc legea atractiei si se bucura de efectele pe care le au afirmatiile pozitive. Au un mindset de invingator, care le asigura succesul.

Cum sa depasesti frica de a vorbi in public. 8 trucuri pe care trebuie sa le cunosti

“Este vina altcuiva”

Oamenii destepti nu arunca vina pe cei din jur. Stiu sa isi asume responsabilitatea si sa gaseasca o solutie pentru problema pe care o au la acel moment. Nu stau sa caute vinovati, ci dezvolta un plan si actioneaza.

Foto: pexels.com