7 lectii pretioase care te invata sa-ti acorzi mai multa atentie

1
De Daniela Mitran
4 ian. 2020

Ai tendinta sa crezi deseori ca alte persoane sunt mai importante decat tine? Si sa iti sacrifici timpul sau propriile placeri pentru fericirea altora? Sa fii o persoana altruista si autentica nu este ceva rau, insa nu uita ca TU esti cea mai importanta persoana din viata ta.

Nu uita sa-ti acorzi mai multa atentie si sa ai grija de starea ta de bine. Inainte de orice, este esential sa fii impacata cu tot ceea ce simti. Sa pui pret pe ceea ce porneste din interior si sa fii tu. Iata, asadar, cateva lectii pretioase de viata, care te vor invata sa fii mai buna cu tine. Si care iti vor reaminti ca totul porneste de la tine si de la ceea ce simti.

Lectii pretioase pentru fericirea interioara

Aceste lectii iti vor reaminti cat este de important sa-ti acorzi atentie. Sa te iubesti mai mult si sa consideri ca esti o persoana importanta!

Nu este egoist sa te pui pe primul loc

Ai tot dreptul sa ai grija de tine inainte sa ai grija de ceilalti. Ai tot dreptul sa iti doresti sa fii fericita si sa fii implinita inainte sa iti pese de ceilalti. Ai tot dreptul sa iti oferi iubire si atentie inainte sa oferi altor persoane tot ce ai tu mai de pret. Viata nu asteapta pe nimeni, iar tot ce faci va avea un efect asupra ta. Incepe prin a-ti acorda mai multa grija si nu uita ca fericirea porneste din interior. Daca tu nu te simti bine, alte persoane nu se vor simti bine in preajma ta.

Auto-distrugerea nu este sanatoasa

Nu este greu sa realizezi care sunt cele mai importante lectii de viata. Pentru ca totul porneste de la modul in care gandesti si actionezi. Auto-distrugerea nu te va ajuta sa fii alaturi de persoanele pe care le iubesti. Epuizarea nu te va ajuta sa fii pe drumul cel bun. Efortul continuu de a fi mai buna si mai eficienta nu te va ajuta sa atragi fericirea in viata ta. Daca nu ai grija de tine, nu vei putea sa ai grija de cei pe care ii iubesti. Nu iti sabota sanatatea si nu te forta sa faci acele lucruri pentru care nu esti pregatita. Pune pret pe ceea ce simti si da-ti timp sa faci totul in ritmul tau.

Nu esti responsabila pentru fericirea altora

Una dintre cele mai pretioase lectii este aceea ca nu esti responsabila pentru fericirea altora. Problemele lor nu sunt responsabilitatea ta. Nu-i poti salva intotdeauna pe ceilalti si in mod sigur nu trebuie sa fii mereu o eroina. Gesturile facute din inima sunt ceea ce intaresc orice relatie de iubire sau prietenie. Insa nu uita ca si tu esti o persoana importanta. Nu uita ca nu ai mereu puterea sa gasesti o rezolvare la orice situatie. Nu uita ca esti om. Ofera din timpul si iubirea ta, insa nu uita sa-ti oferi si tie.

Invata sa te iubesti pe tine insati

Este firesc sa nutresti sentimente puternice pentru persoanele importante din viata ta. Este firesc sa-i iubesti pe toti cei pe care ii consideri apropiati. Insa in acelasi timp este esential sa te iubesti pe tine insati. Daca te gandesti la fericirea altora, adu-ti aminte sa te gandesti si la fericirea ta. Adu-ti aminte sa-ti acorzi si tie atentie si importana. Adu-ti aminte ca si tu contezi. Este important sa realizezi ca meriti tot ceea ce este mai bun. Este important sa realizezi ca meriti tot ceea ce oferi altor persoane. Meriti sa-ti oferi iubire.

Ai nevoie de spatiu

Printre acele lectii pretioase care te invata sa ai mai multa grija de tine este si aceea ca ai nevoie de spatiu. Persoanele dragi din viata ta vor intelege daca decizi sa faci un pas in spate. Un moment de respiro este uneori tot ceea ce ai nevoie. Un moment in care te eliberezi de orice obligatie si responsabilitate este ceea ce iti ofera mai multa putere ca niciodata. Simti ca ai nevoie de spatiu? Este ceva firesc, care te va ajuta sa iti acorzi mai multa atentie si importanta.

Bunatatea nu este o dovada de slabiciune

Bunatatea denota putere. Este nevoie de mult curaj pentru a-ti exprima sentimentele. Si in mod sigur nu orice persoana isi poate deschide usor inima in fata lumii. Tot ceea ce traiesti nu se rezuma la cum te percep ceilalti, ci la cum te simti. Totul se rezuma la ceea ce traiesti, pentru ca totul porneste din interior. Obisnuiesti sa acorzi atentie altor persoane? Obisnuiesti sa fii empatica, sa iubesti si sa-i imbratisezi cu caldura pe toti cei din viata ta? Bunatatea nu este o dovada de slabiciune, asa ca nu te gandi ca actiunile tale te lasa fara aparare. Esti la fel de puternica. Esti TU, iar acest lucru conteaza cel mai mult.

Este firesc sa simti nevoia sa faci o pauza

Nu este nevoie sa alergi mereu. Nu este mereu sa depui eforturi considerabile si sa fii constant intr-o cautare a fericirii si a binelui. Este perfect normal sa simti nevoia sa faci o pauza. Este firesc sa iti doresti sa te odihnesti. Ai nevoie sa-ti acorzi mai multa atentie si sa ai mai multa grija de tine. Ai tot dreptul sa pui pret pe tot ceea ce simti si sa decizi cand sa actionezi. Productivitatea nu este egala cu viteza in care actionezi. Nu totul depinde de fiecare minut pe care il ai la dispozitie. Permite-ti sa te relaxezi, sa respiri si sa faci fiecare pas la timpul sau. Nimeni si nimic nu trebuie sa te determine sa crezi altfel. Nimeni si nimic nu trebuie sa te determine sa crezi ca esti contra timp. Meriti sa faci o pauza. Meriti sa-ti acorzi timp.

Foto: Instagram – @babiolesdezoe