Nu uita: viata ta devine suma tuturor lucrurilor pe care le tolerezi

1
De Daniela Mitran
6 dec. 2019

Intr-o lume ideala, lucrurile ar fi complet diferite. Cu totii am primi tot ce ne dorim mai mult, iar fericirea nu ar mai fi o destinatie. Starea de bine ar fi la ea acasa, iar grijile de orice fel nu si-ar mai face loc in viata noastra. Insa viata nu este perfecta.

Perfectiunea este ceea ce ne dorim cu totii, insa aceasta nu poate fi atinsa pe deplin. Ti se intampla deseori sa reflectezi asupra vietii tale si sa te intrebi care e sensul ei? Tot ce traiesti este suma deciziilor pe care le tolerezi. Si nu intotdeauna constientizezi cate obiceiuri si decizii zilnice atrag de la sine situatii si stari negative.

Tot ce traiesti este rezultatul actiunilor tale

Ne place sa spunem ca oamenii buni au parte numai de lucruri bune. Si privim cu un sentiment amar orice problema care se napusteste asupra celor pe care ii consideram buni. Sau privim cu amaraciune chiar problemele care se napustesc asupra noastra.

Desi o parte din ceea ce se spune este adevarat, viata inseamna mai mult decat intentie sau decizii. Viata inseamna tot ceea ce faci. Viata inseamna tot ceea ce alegi sa tolerezi.

Deseori auzim ca este sanatos sa gandim pozitiv, iar acest lucru este perfect adevarat. Insa incearca sa faci un joc de imaginatie si sa te gandesti cate dorinte ti s-au indeplinit de-a lungul timpului. Doar pentru ca tu crezi un lucru, nu inseamna ca se va intampla. Nu, nu trebuie sa fii descurajata si nici sa te intrebi acum care e adevaratul secret.

Totul porneste din interior, pentru ca tot ceea ce traiesti este in totalitate responsabilitatea ta.

Nu este suficient doar sa-ti doresti

Uneori se spune ca este suficient sa ai o dorinta mareata, iar totul se va intampla de la sine. Insa nu poti alege sa privesti de pe margine, ca si cum ceilalti urmeaza regulile aceluiasi joc, iar tu esti in asteptarea unui miracol. In fond, daca stai sa aprofundezi, tot ceea ce faci se reflecta in calitatea vietii pe care o ai.

Orice dorinta se transforma in intentia de a face ceva. Si orice intentie se transforma intr-o serie de decizii si actiuni, toate avand ca scop atingerea aceleiasi destinatii.

Tot ce traiesti este suma lucrurilor pe care le faci. Tot ce permiti sa vina in viata ta iti contureaza trairile si emotiile.

Sunt oameni care nu iti ofera suficient respect? Acest lucru se intampla pentru ca tu ai permis. Daca setezi limite, vei observa ca ceilalti vor pastra distanta. Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa te izolezi sau sa nu raspunzi conversatiilor de complezenta, ci inseamna ca esti constienta de tot ceea ce atragi in viata ta. Esti constienta ca tot ce traiesti depinde in totalitate de tine. Si esti constienta ca tu esti singura persoana care poate stabili standardele.

In viata obtii atat cat iti permiti sa obtii

Iti doresti sa ai succes pe plan profesional? In viata obtii atat cat iti permiti sa obtii. Poti sa creezi atat cat crezi ca esti capabila. Poti sa realizezi atat cat crezi ca ai capacitatea. Poti sa faci tot ceea ce crezi ca poti sa faci.

Poti sa iesi din zona de confort atata timp cat crezi ca ai aceasta putere. Atat timp cat crezi in tine si iti doresti sa te dezvolti. De fapt, tot ceea ce obtii in viata este strans legat de ceea ce ti-ai setat sa obtii.

Daca alegi sa tolerezi oameni care nu considera ca esti suficient de capabila sau daca alegi sa tolerezi situatii si evenimente negative, aceasta va fi directia catre care se va indrepta viata ta.

Daca alegi sa fii nefericita, viata ta va fi un lung sir de evenimente care te intristeaza.

Nu accepta mai putin decat meriti

Viata iti va apartine in totalitate in momentul in care vei invata sa nu accepti mai putin decat meriti. Este esential sa constientizezi ca tot ce traiesti depinde in totalitate de tine. Si nici macar o secunda nu ar trebui sa te desconsideri. Nu trebuie sa permiti nimanui sa iti distruga increderea. Nimeni nu ar trebui sa aiba aceasta putere. Trebuie doar sa crezi in tine si sa fii constienta de lucrurile pe care le tolerezi.

Iti doresti mai mult? Incepe prin a-ti acorda mai mult timp. Incepe prin a-ti acorda mai multa atentie si mai multe sanse. Incepe prin a te privi cu atentie. Ofera-ti o imbratisare, ofera-ti iubire si fii buna cu tine. Stii ca meriti si poti mai mult, asa ca este timpul ca toate deciziile tale sa reflecte faptul ca stii aceste lucruri.

Foto: Getty Images.