7 lucruri pe care le puteti face in cuplu pentru o relatie mai solida

1
De Alice Moisescu
2 mai 2019

Ce inseamna o relatie puternica de cuplu? O legatura guvernata de respect, iubire si incredere, spun expertii. Iar in acest sens, exista o gramada de lucruri pe care le poti face pentru a-ti intari relatia de iubire.

O relatie de cuplu sanatoasa, caracterizata de iubire si armonie, iti poate aduce multa fericire, te poate ajuta sa devii un om mai bun, iar viata ta va capata sens. Pentru ca iubirea da sens vietii.

In articolul de azi iti vom oferi cateva sfaturi pe care daca le vei urma, vei avea o viata de cuplu fericita si implinita. Comunicarea, incredere, sustinerea si creativitatea sunt patru stalpi fundamentali ai unei relatii de cuplu de succes!

7 lucruri pe care le puteti face in cuplu pentru o relatie mai solida

Comunicati eficient, puneti-va des intrebari

In absenta comunicarii, nicio relatie de cuplu nu poate fi stabila, iar partenerii pot intra in rutina si monotonie.

Este imperios necesar sa vorbiti deschis, sa va exprimati nemultumirile, angoasele, sa impartasiti reusitele si bucuriile.

Doar in felul acesta puteti construi o legatura puternica care va va intari relatia.

7 moduri de a comunica mai bine in relatia cu partenerul de cuplu

Comunicati-va dorintele sexuale si nevoile intime

Da, intimitatea reprezinta uneori si 80% din relatie. Starniti-va noi pasiuni si preveniti intrarea in rutina! Impartasiti-va dorintele, fanteziile si cele mai intime nevoi.

Exprimati-va aprecierea unul fata de celalalt

Exprimarea aprecierii va va ajuta sa construiti caramida cu caramida increderea de care aveti atata nevoie! Atunci cand primiti recunostinta si apreciere din partea partenerului, sentimentele incep sa abunde si sa se dezvolte considerabil.

Oferiti, asadar, aprecieri! Indiferent de caz si fara un motiv anume! Pentru… simplul fapt ca cineva este acolo, langa voi, ca va ofera in mod constant liniste si dragoste.

Asumati-va faptul ca gresiti

Cu cat veti recunoaste ca gresiti si veti avea puterea de a va exprima regretele, cu atat conflictele se vor stinge mai repede. Iar situatiile inconfortabile vor disparea.

Aici, desigur, nu vorbim de greselile repetate si de scuzele spuse pe banda rulanta, ci de micile inconveniente care pot aparea in orice relatie de cuplu.

10 greseli mai grave decat infidelitatea care iti pot strica relatia de cuplu

Acordati-va sustinere reciproc

Partenerul vostru trebuie sa fie omul de baza, trebuie sa va fie alaturi. Nu ezitati sa cereti, asadar, ajutor la nevoie. Si oferiti, bineinteles, la randul vostru, ajutor. Indiferent de situatie. Acest ingredient poate schimba mult parcursul relatiei si poate intari relatia de cuplu.

Oferiti-va incredere

Increderea este un alt factor indispensabil oricarei relatii de cuplu care se vrea sanatoasa. Oferindu-va incredere, veti mai puternici, indestructibili, veti simti ca va completati reciproc.

A avea incredere inseamna a putea fi tu insuti, fara a-ti face niciun soi de griji, fara a te gandi ca cel de alaturi te poate judeca sau critica. Va veti simti liberi.

Cele 5 lucruri pe care ar trebui sa le faci pentru o relatie fericita si de durata

Permiteti-va sa fiti vulnerabili

Desi vulnerabiliatea poate fi considerata uneori slabiciune, are o sumedenie de beneficii in relatia de cuplu.

Spuneti cu voce tare ce va doare. Permiteti-va sa fiti vulnerabili emotional, demonstrati-va ca sunteti pregatiti sa iesiti din zona de confort si sa fiti sincer unul cu celalalt. Lasati armele jos.

Foto: Shutterstock.com