5 abilitati sociale si emotionale ale oamenilor de succes. Te regasesti?

1
De Alice Papuc
23 mai 2023

Oamenii de succes isi vor folosi atat competentele profesionale, cat si calitatile personale pentru a-si atinge scopul.

Sintagma „un lider de succes” suna prea frumos ca sa fie adevarata? Eu sunt aici sa iti spun ca totul este posibil atunci cand iti doresti cu adevarat. Trebuie doar sa iti setezi obiective clare si sa muncesti pentru acestea. Iata 5 abilitati ale unui lider de succes. Descopera lucrurile la care trebuie sa lucrezi!

5 tipuri de limite personale pe care sa le impui pentru a-ti imbunatati calitatea vietii

Inclinatia spre reflectie

Un lider innascut va reflecta asupra propriilor experiente si va extrage lectii pretioase din acestea. In continuare, va reflecta asupra experientei altora: folosindu-se de carti, cursuri sau seminarii. Un adevarat lider stie ca invatarea este un proces continuu. Va invata atat din propriile greseli, cat si din greselile altora, astfel incat sa nu le comita la randul lui. Se va perfectiona si va da totul pentru a-si atinge scopul.

Intuitia

Un adevarat lider stie, pur si simplu, cand sa isi asculte intuitia. El combina „stiinta” informatiei cu „arta” instinctului innascut. Bineinteles, fiecare decizie trebuie sa fie atent analizata. Insa un adevarat lider stie ca nu trebuie sa isi ignore intuitia. Conform celor spuse de Roy Rowan „Acest sentiment, acea mica soapta din adancul creierului tau, poate contine mai multe informatii – atat fapte, cat si impresii – decat este posibil sa obtii din ore de analiza.”

Acestea fiind spuse, data viitoare cand auzi acea voce a intuitiei, fii atenta la ce are de spus. S-ar putea sa descoperi lucruri pretioase.

Autocunoasterea – mai ales in momentele critice

Este usor sa actionezi atunci cand lucrurile merg bine. Este usor sa iei decizii intelepte atunci cand nu esti presat de nimic. Cu toate acestea, in momentele critice ajungi sa te cunosti cu adevarat. Adevaratii lideri stiu exact cum sa actioneze in momentele dificile. Acestea le-au format caracterul. Momentele dificile te ajuta sa devii persoana care esti in prezent, oricat de mult incerci sa le eviti. Adevaratii lideri se cunosc pe ei si stiu cum vor reactiona, indiferent de situatie.

Inteligenta emotionala dezvoltata

Aptitudinile si competentele practice sunt extrem de importante, insa un lider innascut nu va ignora niciodata inteligenta emotionala. Liderii de succes investesc constant in dezvoltarea lor emotionala: fie ca este vorba despre sedinte de terapie, dezvoltare personala, cursuri sau carti. Astfel, inteligenta emotionala presupune o adevarata calatorie: ai nevoie de timp, exercitiu constant si, mai ales, ai nevoie sa te dedici cu adevarat acestei cauze.

Zodii perfectioniste – topul celor mai pretentioase semne din zodiac

Empatia

Un lider care inspira nu se teme sa isi arate empatia pentru cei din jur. Cel mai des, liderul adevarat a inceput „de jos”. Si-a croit drum si a muncit pentru tot ceea ce a realizat. Astfel, liderul de succes stie cum gandesc oamenii din echipa lui. Stie ce ii motiveaza, care sunt obstacolele pe care le intampina si stie exact ce sa faca pentru acele persoane. Mai cu seama, un lider de succes stie ca rolul sau este acela de a se ocupa de nevoile echipei – si nu invers.

Foto: depositphotos.com