10 lucruri pe care oamenii de succes le fac in fiecare zi

1

Te-ai intrebat vreodata de ce oamenii care au succes reusesc sa le faca pe toate? Iata cateva obiceiuri care ii ajuta sa se mentina pe drumul cel bun.

Obiceiurile sunt ceea ce defineste viata noastra de zi cu zi. Daca vrei sa devii o persoana de succes, trebuie sa-ti dezvolti rutine care sa te ajute sa iti atingi obiectivele.

Totusi, nu confunda succesul cu o mentalitate de workaholic.

Adevarul este ca cei mai multi dintre cei care au succes isi folosesc weekend-urile ca pe o modalitate de a se relaxa in mod productiv si de a se conecta cu ei insisi, cu cei dragi si cu obiectivele lor.

7 lucruri pe care femeile de succes le fac duminica

Zece obiceiuri pe care oamenii de succes le au in fiecare zi

Potrivit Laurei Vanderkam, autoarea cartii What the Most Successful People Do on the Weekend, oamenii de succes apreciaza importanta relaxarii productive. Exista cateva trucuri care ii ajuta sa faca acest lucru.

1. Le face placere sa se trezeasca dimineata

Oamenii de succes incep ziua devreme: daca vrei sa ai o zi productiva, trebuie sa te trezesti devreme si sa iti planifici ziua inainte. Astfel, vei fi mai organizat si vei reusi sa iti indeplinesti sarcinile mai repede. Oamenii de succes tind sa se trezeasca cu un scop: de la a savura o cafea delicioasa pana la a pune la punct un proiect important.

2. Planifica activitati in timpul liber pentru a se relaxa

Oamenii de succes stiu ca weekend-ul inseamna mai mult decat sa stai toata ziua in pijamale in fata televizorului – motiv pentru care profita la maximum de timpul liber cu activitati care le permit sa se relaxeze, sa se distreze si sa se conecteze cu oamenii si domeniile din viata lor care le aduc placere.

3. Comunica eficient

Comunicarea eficienta este esentiala in orice domeniu de activitate. Oamenii de succes isi dedica timp pentru a-si dezvolta abilitatile de comunicare si isi adapteaza stilul de comunicare in functie de interlocutor. Acest lucru ii ajuta si sa evite pierderea vremii cu discutii inutile.

4. Iau pauze regulat

Oamenii de succes isi dedica timp pentru a lua pauze regulate. Astfel, isi pot reimprospata mintea si isi pot reenergiza corpul, astfel incat sa poata fi mai productivi pe tot parcursul zilei.

Cum sa economisesti: 10 idei concrete care chiar te ajuta sa strangi bani pana la finalul acestui an

5. Oamenii de succes nu se rasfata in exces

A trata fiecare weekend ca pe o vacanta de primavara nu va face decat sa-ti fure zile care ar putea fi petrecute facand lucruri pozitive si productive. Daca simti ca trebuie sa te „relaxezi” in fiecare weekend, ia-o ca pe un semn ca trebuie sa faci unele ajustari la stilul tau de viata general. Practic, fa lucruri dragute pentru tine in mijlocul saptamanii, fii spontana, bea un pahar de vin seara.

6. Isi creeaza propriul „timp pentru mine”

Rezerva-ti o ora care este complet pentru tine si numai pentru tine. Fie ca il rogi pe partenerul tau sa aiba grija de copil in timp ce tu mergi sa faci un masaj, te strecori intr-o baie fierbinte, faci o plimbare lunga cu masina si asculti muzica preferata sau pur si simplu faci o plimbare, este esential sa iti amintesti ca meriti timp pentru tine.

7. Stau la curent cu ultimele noutati

Printre alte obiceiuri pe care oamenii de succes le au se numara si faptul ca isi dedica timp pentru a fi la curent cu ultimele noutati din domeniul lor de interes. Astfel, pot fi mereu la zi cu schimbarile si inovatiile din domeniul lor de activitate.

8. Invata din greseli

Invata din greselile lor si isi ajusteaza strategiile pentru a obtine mai mult succes. Ei nu se lasa descurajati de esecuri, ci le vad ca pe o oportunitate de a invata si de a se dezvolta.

100 de afirmatii pentru putere personala si succes. Transformare rapida

9. Se odihnesc suficient

Oamenii de succes isi dedica timp pentru a se odihni suficient. Este cazul ca si tu sa intelegi importanta somnului si sa iti planifici programul astfel incat sa ai suficient timp pentru a te odihni si a te recupera.

Foto: depositphotos.com