Alege sa fii buna cu sufletul tau. 3 moduri puternice de a practica iubirea de sine

1
De Cristina Tudor
8 mart. 2021

Iubirea de sine, respectul de sine, valoarea de sine… exista un motiv pentru care toate se continua cu „de sine”. Nu le poti gasi in nimeni altcineva.

Increderea in sine este strans legata de abilitatile tale. Spre exemplu, poti avea incredere in tine intr-un anumit domeniu precum gatitul, dansul sau comunicarea, insa poti fi nesigura in altul precum vorbitul in public.

Stima de sine, pe de alta parte, se refera la modul in care te vezi pe tine insati. Este vorba despre perceptia pe care o ai cu privire la tine insati, la cat de importanta esti, la cat de mult valoreaza sufletul tau. Indiferent de ce se intampla in exterior, tu iti oferi dragoste, grija, iubire si respect. Faci asta?

Mai jos sunt cateva dintre cele mai puternice moduri pe care le poti face pentru a avea grija de tine:

1. Concentreaza-te in a deveni persoana care te iubeste neconditionat.

Incepe treptat. Daca nu te iubesti, este greu sa faci un salt urias si sa devii rapid persoana care o face. De aceea primul pas pe care il poti face este sa te concentrezi pe a fi cineva care iubeste. Permite-i iubirii sa faca parte din viata ta cat mai des cu putinta. Ajusteaza-ti corpul la emotii poternice gasind cat mai multe lucruri pe care sa le iubesti si sa le apreciezi.

2. Nu te mai compara cu nimeni

Comparatia distruge iubirea de sine. Si de obicei nu suntem tocmai draguti cand vine vorba de comparatii, nu? In schimb, luam cele mai mari defecte ale noastre si le comparam cu cele mai frumoase abilitati ale altora. Pe scurt, suntem sortiti esecului…

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Shutterstock.com.