Aplicatii impotriva depresiei, boala de temut a mileniului

1
De Cristina Tudor
24 mai 2018

Stresul si oboseala schimba dispozitii, ne transforma in persoane apatice, anxioase. Daca nu acordam atentie acestor stari, riscam sa devenim victime ale depresiei. Vin intr-ajutor aceste aplicatii impotriva depresiei.

De la cele mai usoare forme ale stresului se poate ajunge la complicatii grave, care pot declansa sindromul de epuizare ori, mai rau, afectiuni cardiace: infarct, angina pectorala. Cel mai usor se poate rezolva problema stresului prin somn. Atunci cand nu dormi suficient sau dormi agitat, riscul sa te trezesti si mai obosita si fara pofta de viata este mare. De aici si pana la tristete, la sentimentul de desconsiderare si la dorinta de izolare sunt doar cativa pasi mici. Poti preveni o perioada nefasta din viata ta instalandu-ti aplicatii impotriva depresiei.

Te asigur ca te vor ajuta mai eficient decat energizantele precum cafeaua, care te salveaza temporar din situatia critica. Ai de ales din peste 1.500 de aplicatii impotriva depresiei. Cei de la shape.com au facut un top 3. Tu trebuie doar sa le instalezi pe fiecare in parte, ca sa vezi care ti se potriveste.

13 aplicatii impotriva depresiei intr-un singur loc – IntelliCare

Create de oameni de stiinta cu specializari psihologice, IntelliCare este o aplicatie formata din nu mai putin de 13 aplicatii gratuite. Acestea au fost gandite si testate pe oameni, iar rezultatele au fost de-a dreptul surprinzatoare. Dupa cateva saptamani de testari, s-a constatat ca intensitatea simptomelor depresiei a scazut la jumatate la participantii la studiu. Acestia au folosit aplicatiile, in medie, cate patru minute pe zi. Astfel, cercetatorii au ajuns la concluzia ca IntelliCare poate inlocui cu succes un tratament medicamentos.

My Mantra iti scoate in evidenta atuurile

O alta aplicatie pe care iti recomand s-o instalezi – nu trebuie sa suferi din pricina depresiei ca s-o folosesti – se numeste My Mantra. Te va ajuta sa te vezi cu ochi mai buni. My Mantra iti sugereaza sa alegi o mantra, un enunt prin care sa-ti scoti in evidenta calitatile, sa spui ce iti place la tine. Folosind aceasta tactica, aplicatia te va ajuta sa incepi sa te iubesti mai mult, sa fii recunoscatoare pentru ceea ce esti, ceea ce faci si ceea ce cunosti. De asemenea, aplicatia te indeamna sa creezi si un album foto cu imagini care reflecta enuntul. Daca tu spui ca iti place felul cum zambesti, albumul foto trebuie sa cuprinda poze cu tine zambind din toata inima, in diferite situatii.

Cu Slumber Time scapi de griji inainte de somn

Aplicatia Slumber Time te ajuta sa iti notezi tot ce te apasa, cum ar fi daca ai incuiat usa casei, daca ai oprit focul la aragaz sau cuptor, daca ti-ai setat alarma pentru dimineata. Este, de fapt, un jurnal al activitatilor pe care este necesar sa le efectuezi si pe care le poti uita. Lucrurile simple, care ti-au dat emotii o data, raman intiparite in minte si se transforma in griji, stres. Slumber Time este mai mult un “jurnal de stres”. Acesta trebuie sa curpinda toate temerile, de la notificari pana la inregistrari audio cu activitati de bifat inainte de culcare.

Foto: Shutterstock.com