Cele mai bune aplicatii impotriva anxietatii

aplicatii impotriva anxietatii
1
De Andreea Raicu
3 ian. 2019

Anxietatea si cu mine suntem “prieteni” de foarte multi ani. De-a lungul timpului am incercat diverse metode a scapa de starile anxioase. Unele au functionat, altele mai putin.

In mod surprinzator chiar si pentru mine, printre lucrurile care au avut rezultate pozitive in lupta mea cu anxietatea se numara si aplicatiile special create pentru asta.

Intr-un fel, sunt destul de sigura ca cel care a inventat telefonul mobil a avut in minte persoanele care sufera de anxietate. Esti intr-un context social care nu te face sa te simti confortabil? Iti pui castile si oamenii te lasa in pace. Sau butonezi febril aparatul. In plus, daca nu vrei sa vorbesti la telefon, poti trimite sms-uri.

Iar acum exista aplicatii special create pentru a te ajuta sa manevrezi mai eficient starile de anxietate cu care te confrunti. Iti voi povesti mai jos despre cateva dintre preferatele mele si sper sa te ajute asa cum m-au ajutat si pe mine. Nu-ti folosi telefonul doar pentru a scrolla prin conturile de social media. Foloseste-l si pentru a obtine o stare de spirit mai buna.

Pacifica

E aplicatia pe care o folosesc cel mai des si preferata mea dintre toate. Pacifica iti permite sa-ti inregistrezi gandurile, sa-ti monitorizezi starile de spirit si sa creezi teluri care te ajuta sa depasesti momentele grele. M-a ajutat sa descopar in ce perioada a ciclului meu sunt cel mai emotiva si cand am cea mai mare nevoie de un pic de iubire de sine. Are si un tracker unde poti introduce cat dormi, cata apa bei si cat sport faci, dar si ce fel de medicamente iei. Contine si meditatii si grupuri de suport, daca simti nevoia de a sta de vorba cu cineva care trece prin stari similare.

SAMApp

SAMApp, adica Self Help for Anxiety Management, are o gramada de activitati pentru cei care care sufera de anxietate. Acestea sunt impartite pe diferite categorii, in functie de tipul de anxietate de care suferi. Anxietatea fizica are exercitii pentru calmarea respiratiei si a masei musculare. Poti inregistra si mesaje vocale pentru tine insati. In plus, aplicatia iti permite sa monitorizezi diversele simptome ale anxietatii care te incearca.

Calm

Sunt un mare fan al acestei aplicatii. Este foarte simpla si frumoasa, plina cu fotografii superbe cu peisaje insotite de sunete din natura. E grozava pentru acele momente cand vrei sa te deconectezi complet sau pur si simplu sa te relaxezi si sa meditezi. Are si meditatii ghidate (cateva sunt gratii, dar sunt si unele pentru care trebuie sa platesti).

What’s Up?

Aceasta aplicatie foloseste metode TCC (Terapie Cognitiv-Comportamentala) si TAA (Terapia Angajamentului Acceptarii) pentru a te ajuta sa treci mai usor peste depresie, anxietate, furie, stres si multe alte stari negative. Te incurajeaza sa te opresti, sa respire, sa-ti privesti in ochi emotiile si sa iei o decizie dupa ce ti le accepti. E usor de folosit, are un jurnal, un tracker al obiceiurilor pozitive si negative si o sectiune despre calmare si exercitii de respiratie.

Feel Stress Free

Aceasta aplicatie are un soundtrack superb, cu muzica lina de meditatie, pusa pe sunetul valurilor oceanului in background. Poti incepe prin a face un exercitiu de respiratie, iar atunci cand te loghezi vei primi diferite sfaturi despre cum sa scapi de stres/anxietate. Exista categorii pentru meditatie, relaxare adanca, auto-hipnoza si multe altele!

Pe langa acestea, am descoperit recent Insight Timer, unde am gasit foarte multe meditatii superbe, care m-au ajutat. Imi mai place si Loop, o aplicatie de monitorizare a obiceiurilor. Cand sunt stresata sau anxioasa, imi place sa fac o lista cu lucrurile pe care trebuie sa le fac in fiecare zi si Loop ma ajuta sa ma organizez.

Foto: Alex Rosieanu