3 aspecte pe care cineva le observa la tine atunci cand te vede prima oara

1
De Mia Nicolescu
22 mai 2022

Sau, altfel spus, care sunt cele trei aspecte care determina o persoana sa isi faca o parere despre tine (buna sau rea) de la prima intalnire.

Stii ca prima parere conteaza. Asta este si motivul principal pentru care ne gandim ore-n sir la tinutele pe care le vom imbraca, cu ce ne incaltam, cum ne sta parul si chiar ce parfum folosim. Vrem sa aratam impecabil din cap pana in picioare, indiferent de locul in care ne aflam si de oamenii cu care ne intalnim.

Intr-adevar, toate astea conteaza. Si nu doar in cazul femeilor, ci si al barbatilor. Si ei pun accent pe aspectul fizic si prima parere, asa ca isi vor da tot interesul sa arate la fel de bine.

Insa, adevarul este ca mai sunt trei aspecte extrem de importante la care trebuie sa fim foarte atente atunci cand mergem la o intalnire. Si nu conteaza ca este vorba de prima intalnire cu un potential iubit, de o intalnire in interes de serviciu sau un interviu de angajare.

Scriitoarea si antropologul biologic Helen Fisher dezvaluie la ce sunt atenti oamenii cand te vad prima oara:

DANTURA

Cu siguranta le acorzi atentia necesara dintilor tai si ai grija sa fie sanatosi si curati (+ respiratie placuta). Dar cel mai probabil nu te-ai gandit ca persoana cu care te intalnesti ar putea sa te judece dupa felul in care arata dantura ta.

Nu exista un motiv pentru care dantura ta sa nu arate asa cum am descris-o mai sus – sanatoasa si curata. Daca ai un motiv, atunci trebuie sa fie foarte intemeiat si este de inteles. Altfel, daca te prezinti in fata cuiva cu urme de mancare intre dinti sau dinti vizibil cariati, vei lasa loc de interpetare.

7 trucuri de machiaj pentru un zambet mai alb

GRAMATICA

Nu ar trebui sa fie o noutate, nu? Cui ii place sa se afiseze in lume cu o persoana care spune cu voce tare: “Ce face parintii tai?” sau “Ma doare picioarele”. Nu este nici macar amuzant sa auzi pe cineva facand astfel de greseli.

Multe nici nu sunt de spus la acest punct, pentru ca e de la sine inteles. Citeste mult si imbogateste-ti vocabularul, pentru ca acest lucru te va ajuta si la conexiunea cu cei din jur.

INCREDEREA DE SINE

“Increderea de sine spune multe despre stabilitatea ta emotionala”, avertizeaza Helen Fisher. Parerea pe care o avem despre noi insene se reflecta in relatiile cu ceilalti. Daca nu ne simtim bine cu propria persoana, nu avem suficienta energie emotionala pozitiva pentru a ne concentra asupra unei alte persoane.

Iar la prima intalnire, oricine isi poate da seama daca ai sau nu incredere in tine. Daca esti timida, eviti contactul vizual, vorbesti incet sau abia daca legi doua fraze, nu iti expui parerile si nu vorbesti despre pasiunile tale… toate astea arata ca mai trebuie sa lucrezi cu tine.

Obiceiul matinal simplu care iti creste increderea in sine si stiinta din spatele lui

La ce sunt atenti oamenii cand te vad prima oara? Noi punem pret pe aspectul fizic, dar nu este suficient. In timp ce lucram sa avem in fiecare zi un aspect fizic impecabil, ar trebui sa aruncam o privire atenta si in interiorul nostru. Nu degeaba se mai spune ca „frumusetea vine din interior”.

Foto: depositphotos.com