Care sunt cele mai importante luni din an pentru obiectivele tale? Cand trebuie sa tragi linie

1
De Irina Constantin
27 ian. 2021

Daca si tu ti-ai facut lista cu rezolutii la inceput de an, este important sa stii ca unele luni sunt mai importante decat celelalte cand vine vorba de indeplinirea obiectivelor.

Ti-ai scris obiectivele in agenda, ti-ai promis ca o sa lucrezi pentru ele, apoi ti-ai vazut in continuare de drum. Ei, bine, daca vrei sa te asiguri ca le vei indeplini, nu este suficient sa le stabilesti la inceputul anului.

Daca vrei sa te asiguri ca te vei tine de treaba, este recomandat sa reevaluezi totul din cand in cand, sa vezi daca ai progresat si sa schimbi planul, atunci cand este cazul. Iata in ce perioade din an trebuie sa fii atenta!

Cele mai importante luni din an: Ce si cand trebuie sa faci pentru a-ti indeplini obiectivele

Ianuarie – Planifica si organizeaza

Fara doar si poate, luna ianuarie da tonul pentru intreg anul. Acum este momentul sa iti stabilesti prioritatile, sa iti setezi obiectivele si sa te hotarasti care sunt cele mai importante rezolutii.

Ai grija sa nu pui pe lista prea multe lucruri, ci sa iti formezi un set realist de asteptari, planuri si strategii. Pentru a seta obiective realiste, intreaba-te ce vrei sa faci si pana cand. Astfel, vei avea un scop clar si un termen limita care te va determina sa actionezi.

Aprilie – Verifica progresul

Dupa cateva luni de munca, este momentul sa faci cativa pasi in spate si sa analizezi progresul facut pana acum. Nu trebuie sa observi schimbari uriase sau o evolutie imensa, ci doar sa te uiti catre ce ai facut si sa stabilesti daca esti sau nu multumita in acest punct.

Rezerva-ti cateva zile, in aprilie, pentru a evalua ce ai reusit sa faci din ianuarie pana in prezent. Te-ai apucat de acel proiect? Ai facut primii pasi pentru a avea o alimentatie sanatoasa? Ai inceput sa faci miscare? Reflecteaza si trage cateva concluzii.

Iunie – Fa un prim rezumat si lauda-te!

Printre cele mai importante luni din an se numara, fara indoiala, si luna iunie. Aceasta marcheaza trecerea a jumatate din anul in care ne aflam, un moment propice pentru a trage linie.

Ia o foaie si un pix (sau agenda personala) si trece pe o lista toate lucrurile bune pe care le-ai facut pana acum. Poate fi vorba despre schimbari in stilul de viata, succese profesionale, proiecte finalizate sau relatii optimizate. Nu lasa nimic sa-ti scape!

Octombrie – Adauga obiective

Luna octombrie este ultima ta sansa pentru a mai adauga lucruri pe lista to do, daca este cazul. De exemplu, daca iti dai seama ca te-ai miscat mai repede decat credeai cu unele obiective si iti ramane loc pentru a mai face cate ceva, acum este momentul sa treci la treaba.

Completeaza lista cu obiective cu unul, doua sau maximum trei elemente noi. Din nou, fa acest lucru doar atunci cand simti ca mai ai energie si esti dispusa sa iti folosesti timpul pentru a fi, in continuare, productiva!

Decembrie – Relaxeaza-te si reflecteaza

Daca luna ianuarie este despre planificat si organizat, luna decembrie te invita la reflectare, introspectie si relaxare. Gandeste-te la tot ce ai facut in anul care se incheie, dintr-o pozitie de observator. Nu te judeca, doar priveste lucrurile asa cum sunt si trece-le in agenda.

Tot acum este momentul sa iti indrepti atentia de la productivitate si obiective catre timp de calitate petrecut cu persoanele dragi si odihna binemeritata.

Foto: Unsplash.com.