Cum faci sa nu renunti la obiectivele setate la inceput de an? Secretele unui life coach

1
De Irina Constantin
14 ian. 2022

Toata lumea isi stabileste obiective la inceputul noului an, insa foarte multi renunta in ianuarie sau, in cel mai bun caz, peste cateva luni. Nu si tu!

Ai pus totul pe hartie. Dorintele sunt destul de indraznete si te intrebi cum sa nu renunti la obiective pe masura ce entuziasmul unui nou an se estompeaza.

Ti-ai propus sa mananci mai sanatos si anul trecut, insa nu prea ai reusit. La fel si cu fumatul – nu ai renuntat inca total. Din fericire, munca iti poate fi de zece ori mai usoara daca urmezi recomandarile unui life coach!

Cum sa nu renunti la obiective, conform unui life coach profesionist: 5 secrete care fac diferenta

1. „Sparge” anul in mai multe segmente

Sa faci planuri pentru un an intreg poate fi coplesitor. „Nu mananc zahar 12 luni” suna mult mai greu de respectat decat „nu mananc zahar in martie”. La fel, „fac sport tot anul” este mai intimidant decat „dedic primavara miscarii fizice”.

Ai inteles ideea. Pentru a gestiona mai bine obiectivele, imparte-le pe bucati mai mici. Pe luni sau chiar pe saptamani. Reusitele te vor motiva sa te tii de obiective si apoi.

2. Raspunde la intrebarea „de ce?”, pe langa intrebarea „cum?”

Cel mai important aspect pentru respectarea rezolutiilor este a avea un motiv serios. O busola care sa te ghideze atunci cand vointa este la minimum. De ce iti doresti sa fii fit? De ce merita efortul de a te antrena saptamanal? De ce vrei sa mananci sanatos si sa renunti la zahar? Ce te motiveaza cu adevarat sa rezisti tentatiilor? Ce beneficii vei avea?

Raspunde la aceste intrebari si nu vei mai renunta niciodata la obiectivele tale!

10 piese must-have pentru garderoba ta din 2022, pe care le gasesti acum la reducere

3. Fii sincera cu tine si pastreaza doar ceea ce esti dispusa sa faci

Stim ca este tentant sa umpli o foaie intreaga cu rezolutii. Multe dintre acestea sunt preluate de la alte persoane si, in general, de la societate, fara sa iti dai seama.

Poate ca nu iti doresti neaparat sa calatoresti mai mult, insa accentul pus pe acest lucru dupa doi ani de pandemie te poate face sa crezi ca este o dorinta autentica. Astfel, vei pune calatoriile pe lista, dar nu vei fi dispusa sa faci eforturi pentru a le face sa se intample.

La fel se poate intampla si cu alte obiective. Asadar, fii atenta si sincera in legatura cu ceea ce iti doresti. Pune pe lista ta doar acele lucruri pentru care esti dispusa cu adevarat sa muncesti.

4. Seteaza meetinguri de masurare a progresului cu tine insati

De cele mai multe ori, rezolutiile raman scrise in carnetelul personal si sunt revizitate doar la final de an. Atunci, sansele sunt foarte mari sa observi cu stupoare ca nu ai facut nici macar 50% din ceea ce ti-ai propus cu 11 luni in urma.

Asadar, un life coach iti recomanda sa iti stabilesti, de-a lungul anului, mai multe sedinte de evaluare, la intervale diferite de timp, in functie de obiectiv. Pot fi lunare, trimestriale sau bianuale. Iti va fi mult mai usor sa te tii de treaba astfel, stiind ca succesul iti este monitorizat – de tine insati!

Cele mai importante fenomene astrologice ale anului 2022

5. Gaseste-ti parteneri de obiective

Cu siguranta, cunosti cel putin o persoana care impartaseste acelasi obiectiv cu tine. Poate ca prietena ta cea mai buna si-a propus sa citeasca mai mult si puteti face schimb de impresii, titluri interesante sau recenzii. Poate ca o colega si-a propus sa faca si ea sport si puteti iesi impreuna la alergat dupa birou sau puteti merge la sala dimineata, inainte de job.

Astfel, stiind ca ai mereu pe cineva cu care sa imparti atat efortul, cat si reusitele, iti va fi mult mai usor sa respecti procesul si sa nu renunti.

Foto: depositphotos.com