Ce se intampla atunci cand te izolezi de lume

1
De Cristina Tudor
11 nov. 2018

Iti inteleg dorinta de a pleca departe de civilizatie si de a nu mai intra in contact cu nicio fiinta umana. Te inteleg ca nu vrei sa mai stii de telefon si de laptop, de mail-uri si de retele de socializare. Dar nu este suficient sa simti asta, ci este important sa si respecti aceasta dorinta a trupului si a mintii tale. O pauza de la lume si de la realitate este intotdeauna binevenita.

Mare grija, insa! Sa nu cumva sa depasesti termenul limita! Prea mult timp petrecut departe de lume s-ar putea sa iti dauneze, nu doar psihic, ci si fizic. Daca te muti undeva la tara si iti dedici timpul treburilor gospodaresti, lucru care te elibereaza si te face fericita, nu este o problema, dar daca fugi undeva si nu faci altceva decat sa stai tu cu gandurile tale, atunci asta nu e bine.

Iata ce se intampla atunci cand te izolezi prea mult timp de lume:

1. Dispare increderea de sine.

Daca nu mai intri in cotact cu alte persoane, asta nu inseamna ca iti rezolvi problemele legate de propria persoana. Nu inseamna ca vei incepe sa te privesti cu drag in oglinda sau ca o sa ai, in sfarsit, o parere buna despre tine in ceea ce priveste calitatile cu care ai fost inzestrata. Departe de lume, vei incepe sa te simti singura, abandonata, incapabila.

2. Se instaleaza depresia.

Depresia este cea care ar trebui sa traiasca izolata de lume, nu tu de lume. Singura in casa ta, singura pe strada, fara prieteni si colegi, fara o pasiune si o dorinta, o vei lua razna, crede-ma! Stai departe atata timp cat este necesar, nu mai mult! Daca consideri ca oamenii cu care intri in contact si mediul in care traiesti te baga in depresie, atunci e cazul sa schimbi ceva, nu sa te izolezi!

3. Pierzi contactul cu realitatea.

Sunt persoane care refuza sa aiba un televizor in casa, sunt persoane care nu au conturi de Facebook sau Instagram si chiar persoane care nu ies niciodata in oras cu prietenii. Nu-i nimic gresit in a iti dori sa fugi de realitate, dar este important sa ramai cu mintea si picioarele pe pamant. Nu te izola de lume pentru ca vei pierde contactul cu realitatea si astfel poti ajunge la punctul de mai sus, la 2, sau la punctul care urmeaza, la 9.

4. Exista un risc crescut de aparitie a unor tumori.

Un studiu efectuat la Universitatea din Chicago Medical Center a aratat ca alienarea sociala poate duce la o dezvoltare a cresterii tumorilor, ceea ce poate provoca cresteri anormale si reducerea sanatatii fizice si a longevitatii.

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Shutterstock.com.