Ce se intampla in momentul in care imbratisezi cu tot sufletul?

1
De Cristina Tudor
2 apr. 2019

Cand primim imbratisari, primim un sentiment de confort, iubire, intelegere, atentie si multe alte emotii ce sunt greu de descris.

Mi s-a facut pielea de gaina.

Imbratisarea este unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care i le putem oferi unei alte persoane. Imbratisarea este, in esenta, o forma de terapie, de vindecare, de iubire.

Cand primim imbratisari, primim un sentiment de confort, iubire, intelegere, atentie si multe alte emotii ce sunt greu de descris.

Nu iti vindeci inima in bratele altcuiva, ci atunci cand te imbratisezi pe tine insati

Iata care sunt cele mai importante beneficii ale imbratisarilor si de ce ar trebui sa le oferim mai des:

1. Imbratisarile echilibreaza sistemul nervos

Cu o singura imbratisare incepi sa iti echilibrezi sistemul nervos. Corpusculii Vater-Pacini (cunoscuti si sub numele de corpusculii lamelari) sunt mecanoreceptori din piele si sunt responsabili cu sensibilitatea la vibratii si presiune. Acestia sunt legati de creier prin sistemul nervos – pe scurt, acestia reactioneaza cand simt atingere. Iar cand cineva este imbratisat, sistemul sau nervos parasimpatic se echilibreaza.

50 de lucruri marunte pentru care sa fii recunoscatoare chiar si in cele mai negre zile

2. Imbratisarile calmeaza si reduc stresul

O imbratisare oferita din tot sufletul poate spune fara sa nevoita sa rostesti un cuvant „Totul este bine, sunt aici alaturi de tine si nu te las singura.”

In momentul imbratisarii, nivelul cortizolului care circula in corpul nostru este redus foarte mult, ceea ce inseamna ca mintea este capabila sa se relaxeze, sa se calmeze si sa se elibereze de stres.

Cum sa-ti arati dragostea fara sa spui „Te iubesc”

3. Imbratisarile aduc fericire

Cand imbratisezi pe cineva productia de serotonina din creier incepe sa creasca – serotonina este substanta chimica esentiala de care avem nevoie pentru o atitudine pozitiva. Acest lucru stimuleaza, de asemenea, si stima de sine.

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Shutterstock.com.