Ce sfat le ofera CEO-ul Amazon copiilor sai pentru succes si implinire

1
De Maria Dima
25 mai 2020

Jeff Bezos este cel mai bogat om din lume, fondator si CEO Amazon, dar si tatal a 4 copii. In familie, dar si in business, el ofera acelasi sfat pentru succes: “Fii mandru de alegerile tale, nu de talente!”.

Bezos a zis la un moment dat ca: “e ok sa fii fericit cu faptul ca te pricepi la matematica sau ca esti multumit de felul in care arati, dar chestiile cu care te-ai nascut nu au de ce sa-ti mareasca stima de sine. Munca ta e o alta poveste, de care chiar trebuie sa fii mandru. Ea reprezinta o alegere“.

“Cand iti faci treaba bine, succesul te asteapta”

Daca te dedici muncii tale, iti poti maximiza talentele native si, prin intermediul lor, te poti diferentia foarte usor de cei din jur.

“Daca ai un dar anume si muncesti pe branci, o sa ai sansa de a folosi cu adevarat acel talent in favoarea ta”, spune Bezos.

“Urmeaza-ti pasiunea”

Acesta este indemnul dat de multimilionar copiilor sai, dar si oricarei alte persoane la inceput de drum. Atata timp cat iti urmezi pasiunea, totul o sa para mai usor, si o sa-ti fie drag sa muncesti din greu.

“O sa ajungi sa lucrezi cu oameni care-ti impartasesc valorile si entuziasmul si o sa aduci viata si energie in orice incapere. Atata timp cat faci ce-ti place, ziua de munca va fi o placere”.

“E ok sa te razgandesti”

Mogulul de la Amazon spune ca pana si el s-a inselat in privinta primei sale pasiuni: “atunci cand m-am inscris la Pricenton, am crezut ca imi doresc sa devin un om de stiinta. Credeam ca vreau sa fiu un fizician, dar pe la jumatatea drumului mi-am dat seama ca nu sunt destul de destept pentru asta”.

A avut curajul sa faca schimbarea de cariera, chiar daca la timpul respectiv era unul din cei 25 de studenti alesi pe spranceana intr-un program de excelenta. A terminat facultatea in 1986 ca inginer programator si acest pas l-a dus mai aproape de pasiunea sa. “Trebuie sa iti dai seama ce-ti place cu adevarat. Asta o sa-ti aduca cea mai mare bucurie”.

“Trebuie sa ai un sprijin”

“Ca sa-ti poti permite orice risc si sa iti ingadui un esec, trebuie sa ai un fel de sistem de sustinere”, spune Bezos. Fie ca sunt mentori, parinti, un bunic, un prieten, un partener care te iubeste, asemenea persoane sunt extrem de importante deoarece iti ofera libertatea de a sari in gol si de a incerca ceva nou. Indiferent ce o sa se intample, ei o sa fie acolo pentru tine.

In cazul sau, parintii au fost cei care au crezut in el si l-au sprijin neconditionat, investind si o suma considerabila la inceputul afacerii – $245,573 in Amazon, in 1995.

Foto: Shutterstock.com.