Sfaturi de la 8 antreprenoare pentru mai mult curaj si independenta in cariera

1
De Irina Constantin
11 apr. 2022

Cand spunem „femei antreprenoare”, spunem forta, putere, curaj, inspiratie si independenta.

Femeile care au curajul sa inceapa proiecte personale si sa le transforme in afaceri de succes sunt mereu o sursa de inspiratie. Iar cand simti ca ai nevoie de o incurajare, citatele de mai jos iti pot schimba starea de spirit si iti ofera motivatia necesara.

Iata 8 sfaturi de la femei antreprenoare pentru femei ca tine!

1. „Nu trebuie sa fie totul perfect inainte sa incepi” – Alisa Beyer, CEO Spa Girl Cocktails

Accepta ca, uneori, trebuie sa te descurci cat mai bine cu ceea ce stii si ceea ce ai in momentul prezent. Nu astepta ca totul sa fie perfect. Incepe oricum. Te vei descurca pe parcurs si vei castiga experienta nepretuita.

2. „Lasa-ti creativitatea sa zburde. A fi la fel ca ceilalti nu te ajuta sa evoluezi” – Jacqueline Napal, fondator Art Angels

Jacquelin a fondat alaturi de Kat Emery o galerie de NFT-uri, avand clienti precum Elon Musk sau Kylie Jenner. Secretul ei? „Nu iti fie frica sa fii diferita. Gandeste in afara tiparelor si fii tu insati”. Fara autenticitate nu vei evolua.

Cum iti construiesti o incredere de sine imbatabila – sfaturi de la un coach

3. „Singura cale de iesire este exact prin mijlocul problemei” – Alix Peabody, CEO Bev

„Ai incredere si risca. Pune-te intr-un loc in care esecul, pur si simplu, nu e o varianta”, spune Alix, creatoarea unui brand de vin. Ea povesteste ca, ori de cate ori se afla intr-o situatie dificila, isi aminteste ca trebuie sa treaca prin ea. E singura cale.

4. „Este extrem de important sa ai aliati sau mentori in jurul tau” – Megan Douglas, CEO The Organic Skin Co.

Atunci cand te simti pierduta sau nu mai stii ce sa faci, este minunat sa fii inconjurata de oamenii tai, acei oameni care te inspira si te sustin. Apreciaza-i in fiecare moment si mentine o relatie cat mai stransa cu acestia!

5. „Primeste feedback-ul cu bratele deschise. Asa inveti si evoluezi!” – Mary Jane Tan-Ong, co-fondator Pili Ani

In vreme ce critica nu aduce niciun beneficiu, un feedback onest te poate ajuta sa cresti enorm. Asadar, indiferent din ce directie vine, imbratiseaza feedback-ul si gandeste-te ce poti invata din el. Este un instrument extrem de valoros.

6. „Vei fi nevoita sa schimbi, sa regandesti, sa modifici. Nu iti fie teama sa ajustezi lucrurile atunci cand e nevoie.” – Emma Chamberlain, CEO Chamberlain Coffee

Pentru a ajunge acolo unde iti doresti e nevoie sa schimbi foarte multe lucruri, de foarte multe ori, explica Emma. Poate fi vorba despre un rebranding, despre o modificare de strategie sau de directie. Nu iti fie frica sa o faci. Te va duce in directia potrivita.

7. „Daca ramai consecventa, vei cunoaste si succesul.” – Wendy Wen, Bocce Bakery

Problema multor femei este lipsa increderii in propriile forte. Toata lumea vrea sa atinga succesul, insa nu toti sunt dispusi sa treaca prin momentele dificile. Da, te vei bloca de multe ori si vei avea impresia ca nu mai ai ce sa faci. Cu toate astea, consecventa este cheia, spune Wendy.

5 lucruri pe care specialistii in somn isi doresc sa nu le mai facem dimineata

8. „Viata nu e perfecta. Accepta asta si te va ajuta enorm!” – Rosie Johnston, CEO By/Rosie Jane

Rosie spune ca viata de zi cu zi, traita autentic, o ajuta foarte mult si in dezvoltarea produselor si campaniilor de marketing. „Acceptarea imperfectiunilor e parte din joc”, spune ea. „Atat timp cat traiesti cu detasare si cu acceptare, lucrurile curg natural in cea mai buna directie”.

Foto: depositphotos.com