Cele 5 calitati esentiale pe care trebuie sa le aiba prietena ta cea mai buna

1
De Maria Dima
31 mai 2019

Atat de mult timp am fost doar noi doua si o banca ce ne stia toate povestile, ne-a auzit toate visurile si a complotat cu universul la planurile marete pe care ni le faceam. Banca nu mai e acolo, dar prietenia #rezista.

Unele planuri s-au schimbat, altele s-au implinit, insa un lucru a ramas adevarat pana in ziua de azi: sufletele prietene nu au nevoie de un loc de intalnire care sa ramana aproape. Cea mai lunga relatie a mea este cu prietena mea cea mai buna. Cele mai multe lectii tot de la prieteni le-am primit.

Nimic nu e mai important decat oamenii cu care alegi sa-ti petreci timpul. Influenta prietenilor si calitatea acestora este factorul determinant al succesului in viata. Unde mai punem ca prietenii adevarati stiu exact natura nebuniei tale si tot nu le este rusine sa iasa in lume cu tine. Te-au vazut in cele mai rele momente, iti cunosc cele mai urate secrete si tot vad binele din tine. Ba chiar fac un efort sa ti-l reaminteasca si tie!

10 motive pentru care sora ta este cea mai buna prietena pe care o vei avea

Daca vrei sa stii ce face diferenta intre un prieten bun si unul grozav si ce calitati unice ar trebui sa gasesti in prietena ta cea mai buna, am facut o lista mai jos care sa te ajute.

Sinceritatea neconditionata si de multe ori neimpachetata

O prietena adevarata iti spune pe fata tot ce are pe suflet.

Vede mereu ce incerci tu sa ascunzi sub genele noi puse, stie sa citeasca grimase si, cel mai important, stie cand e cazul sa intervina pentru binele tau. Stie cand te minti pe tine cu zambetul pe buze si nu sta pe margine sa priveasca cum te distrugi sau accepti ceva mai putin decat meriti.

Nu te ia cu zaharelul, nu pe ocolite si nu iti spune ce vrei sa auzi.

Iertarea nu inseamna uitare, inseamna libertate

Acceptarea si celebrarea diferentelor

O prietenie de o viata nu e bazata pe cate lucruri aveti in comun. Nu trebuie sa fiti de acord in toate privintele si nici sa va traiti viata in acelasi fel. Nu mai e ca atunci cand erati mici si v-ati jurat sa faceti copii in acelasi timp ca si cei mici sa fie prieteni.

Toata lumea tanjeste dupa acceptare. Daca nu poti sa fii tu insati cu prietenii tai, ce rost are?

Se iau nebuniile, obiceiurile ciudatele si glumele fara de care nu poti trai, se adauga un strop de autoironie, o ploaie dulce de alinare asa cum numai ea ti-o poate da, si… felicitari! Ai castigat o super prietena!

Prietena ta cea mai buna nu e acolo ca sa-ti confirme sau sa-ti valideze alegerile personale. Chiar daca uneori ai mai multa incredere in ea decat in tine.

Iertarea

Daca vorbim de prietene cele mai bune, si de o legatura care tine de cativa ani la fel de buni, e clar ca o sa existe si niste discutii mai aprinse. Da, prietena cea mai buna te cearta!

De asta, faptul ca poate sa treaca peste momentele dificile si cuvinte grele spuse la suparare, e mare lucru.

10 motive pentru care sora ta este cea mai buna prietena pe care o vei avea

Loialitate si disponibilitate

Orice prieten veritabil isi face timp pentru tine si probleme tale, inchipuite sau nu. Indiferent ce se intampla in viata sa, gaseste o metoda prin care sa fie alaturi de tine.

Cele mai grele momente din viata mea au venit, evident, fara avertizare. Fara o prognoza a timpului in care norii aveau sa-si faca casa in sufletul meu.

Imi amintesc si acum cum prietenele mele cu o viata plina de gangureli, nopti albe si provocari de tot felul isi faceau timp sa vorbeasca cu mine printre orele de alaptat. Erau satule de plansetele copilasilor lor, si tot imi puneau umarul lor la dispozie. Eu muream din cauza oricarei frici minore ce ma cuprindea pe neasteptate, sufeream pentru sedintele mele de la birou sau culoarea de par nereusita. Ele aveau probleme reale de multe ori, si tot nu m-au dat la o parte.

Interes sincer

Stii persoanele acelea care vin la tine si incep cu un compliment de genul “ce bluza frumoasa ai”, pentru a te atrage de partea lor sau a obtine ceva imediat dupa? Cel mai probabil, sunt la fel de sincere ca si eticheta hainelor pe care le lauda. 100% poliester.

O prietena adevarata e ca o bluza scumpa de matase. O combinatie organica si de calitate care te pune in valoare.

La fel de probabil este ca prietena ta cea mai buna o sa te ia peste picior, o sa te tachineze si o sa rada de tine, dar niciodata nu o sa te foloseasca. Te vrea asa in viata ei, cu bune, cu rele, cu amintirile de o viata. Iti ia apararea si poti sa ai incredere in ea!

Foto: Shutterstock.com