4 cele mai neinspirate sfaturi despre relatii. De ce esti singura, desi iesi constant la intalniri

1
De Irina Constantin
14 iun. 2021

Esti singura de ceva timp si te tot intrebi ce faci gresit?

Probabil ca si tu ai primit, de-a lungul anilor, o multime de sfaturi gresite despre relatii. Fie ca ele au venit din partea parintilor, din partea prietenilor sau din diverse filme si carti romantice, acestea se intiparesc in minte si creeaza convingeri puternice.

Odata ce un sfat neinspirat a fost asimilat si transformat intr-o credinta, este foarte greu sa identifici problema si sa lucrezi cu ea. Cu toate acestea, nu este imposibil.

5 feluri in care sa iti cultivi feminitatea si sa iti redescoperi magia feminina

Iata care sunt cele mai des intalnite sfaturi gresite despre relatii, care te impiedica sa creezi legaturi reale:

1. „Nu face niciodata tu prima miscare”

Ai cunoscut pe cineva interesant la un eveniment si ai vrea foarte mult sa iesiti doar voi doi? Ei, bine, societatea iti va spune sa nu faci, sub nicio forma, primul pas. Este strict interzis sa inviti un barbat la o cafea, nu-i asa? Aceasta este „responsabilitatea” lui de mascul feroce.

Renunta la aceasta convingere limitativa! Uneori, o astfel de invitatie spontana si curajoasa poate avea rezultate excelente. Este posibil ca unii barbati sa fie mai timizi, dar odata ce vei face tu primul pas, vei descoperi ca sunt persoane minunate!

2. „Nu te lasa asa usor, prefa-te ca nu iti pasa prea tare”

Ai iesit la destul de multe date-uri in ultima vreme, dar niciunul nu s-a concretizat in altceva? Poate pentru ca ai urmat acest sfat eronat. Toate filmele romantice te indeamna sa fii rezervata, sa lasi barbatul sa te curteze si sa nu „cedezi” prea repede.

In realitate, daca nu iti vei arata entuziasmul si intentiile, vei transmite semnale mixte sau chiar ii vei transmite celeilalte persoane ca nu esti deloc interesanta. Prin urmare, nu va insista, iar tu nu vei intelege de ce nu poti crea legaturi mai serioase decat cateva intalniri la cafea.

Asadar, daca iti place compania barbatului de langa tine, da-ti voie sa te exprimi exact asa cum simti. Atitudinea ta va face toata diferenta!

3. „Nu dezvalui prea multe lucruri despre tine”

Acesta se numara printre acele sfaturi gresite despre relatii care sunt insotite, adesea, de indemnul „pastreaza misterul”. Ei, bine, desi o doza de mister poate fi atragatoare la inceput, o femeie care nu spune nimic despre ea nu va putea cunoaste, cu adevarat, un potential partener.

Cu cat vei pastra mai multe lucruri pentru tine, cu atat relatia nu se va dezvolta. Asadar, dupa o intalnire sau doua, in care te-ai convins ca ai vrea sa mergi mai departe cu persoana respectiva, incepe sa fii deschisa si sa povestesti despre tine, fara teama.

7 lucruri normalizate de societate, desi sunt extrem de nepoliticoase si deranjante

4. „Nu discuta prea mult despre viitor”

Fiecare fata a primit, mai in gluma sau mai in serios, acest sfat. „Barbatii se sperie cand le vorbesti despre planuri de viitor, mai bine nu mentionezi nimic” este recomandarea standard a unei matusi glumete sau a unui unchi cu un model de atasament evitant.

Cum ai putea sa legi o relatie serioasa si echilibrata fara sa apara in discutie si viitorul in doi? Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa vorbiti despre casatorie si copii in primele zece minute dupa ce v-ati cunoscut. Cu toate acestea, este important sa va impartasiti planurile, scopurile si viziunea despre viata. Acest lucru va va ajuta sa va dati seama daca sunteti compatibili.

Foto: Unsplash.com.