Crezi ca o femeie frumoasa are lumea la picioare? Te inseli!

1
De Maria Dima
10 mai 2020

Oamenii cred ca frumusetea implica ideea de privilegiu. Ca femeile frumoase nu trebuie sa munceasca, au o viata mai usoara, lumea intreaga e la picioarele lor si totul le merge struna doar pentru ca zambesc.

Auzim povesti de Hollywood care devin basme moderne in care cineva a fost descoperita la o spalatorie de masini si a devenit vedeta peste noapte si credem ca asa functioneaza viata.

Credem ca frumusetea inseamna putere.

Ca e sinonima cu increderea in sine si cu fericirea.

Ce nu stie multa lume este ca, de cele mai multe ori, e sinonima cu pericolul sau cu tragedia.

Femeile atragatoare au parte de multa atentie de la varste foarte mici

Se intampla mereu ca barbati adulti, de peste 30, 40 de ani sa fie atrasi de copile de 12 ani chiar. Sa le fluiere pe strada, sa le abordeze, sa le adreseze replici de agatat sau injurii. Sa le abuzeze.

In anumite societati, femeile frumoase sunt o comoara care insa trebuie vanduta repede, maritata cat mai devreme celui care da mai mult, ajungand adesea sa fie asuprite, abuzate.

Femeile frumoase au parte de sex, dar nu intotdeauna si de dragoste

Se pare ca frumusetea atrage tot, chiar si o mare doza de ghinion sau tristete.

Toata lumea le vrea pentru o noapte, pentru palmares, orgoliu sau aventura. Desigur, asta ar trebui sa fie problema doritorilor in cauza si nu a unei femei frumoase care isi cunoaste cu adevarat valoarea. Insa asta nu inseamna ca e usor mereu.

Apoi, anumiti parteneri devin excesiv de gelosi sau posesivi.

Nu te nasti o femeie puternica, ci devii una

Femeile frumoase nu au multe prietene

Invidie, barfa, rautate. Suna cunoscut?

Barbatii nu vor decat sa se laude cu noua cucerire superba, pe cand celelalte femei o urasc din start. E greu sa ai incredere in motivele reale pentru care cineva se apropie de tine.

Daca arati bine si te imbraci bine, esti o infumurata.

Daca, Doamne fereste, te simti bine in pielea ta si intr-o fusta scurta, esti femeie usoara, fara indoiala.

Daca ai grija de tine, de cum arati, ce si cat mananci, esti superficiala, “numai asta conteaza pentru tine”.

3 lucruri care nu conteaza deloc in viata si pe care atat de multa lume le face

Femeile frumoase sunt judecate numai dupa aparente

Nu dupa rezultate, performanta, intelect, abilitati, creativitate, munca depusa.

Nu. Daca arati bine intr-o fusta creion sau decolteul tau fura atentia din prima, nu ai nicio sansa de a fi vazuta ca o persoana capabila. Esti o fata draguta, si atat. De la tine se asteapta sa taci si sa zambesti.

De asta, tipele care arata intr-un fel trebuie sa munceasca de 3 ori mai mult pentru a impune respectul celor din jur. Sansele de a fi “prea draguta pentru o promovare” sunt destul de mari, chiar si asa. Sa nu mai vorbim de legendele urbane de la orice mediu de lucru, conform carora o femeie mereu primeste promovarea pentru ca “se culca cu seful”, sau are o marire pentru ca “arata cum arata”, nu pentru rezultatele exceptionale.

Unele femei superbe nici macar nu se considera atractive

Pare contraintuitiv, dar multe femei care arata bine nu au incredere in sine. Nimeni nu s-a gandit vreodata ca ar avea nevoie de asa ceva, asa ca partea asta a ramas mereu nedezvoltata.

De ce sa crezi in tine, chiar daca nimeni altcineva nu o face

De Norma Jeane Mortenson a auzit cineva? Nu e nimeni alta decat Marilyn Monroe, una dintre cele mai sexy femei din istorie. Si, totodata, cea care s-a luptat cu depresia cu fiecare respiratie a ei si care voia sa fie iubita de o lume intreaga pentru a se putea iubi si ea, macar putin.

Foto: Instagram/Candice Swanepoel pentru ETRO