Cum iti dai seama ca barbatul de care esti indragostita e indisponibil emotional

1
De Alice Moisescu
8 feb. 2019

Barbatul indisponibil emotional reprezinta una dintre cele mai mari incercari pentru orice femeie care vrea o relatie stabila.

Extrem de atragatori, barbatii indisponibili emotional sunt de cele mai multe ori o pierdere de vreme pentru femeile care vor mai mult decat o noapte pasionala.

Te regasesti? Ai fost vreodata prinsa in mrejele unui barbat de care nu te-ai putut apropia emotional, oricat de mult ai incercat? Te-ai aflat intr-o relatie cu un barbat prins cu alte lucruri… mult mai importante? Esti pregatita sa traduci indisponibilitatea emotionala?

5 semne ca barbatul de care esti indragostita este indisponibil emotional

1. Are un comportament evaziv

Se angajeaza cu mare usurinta in relatii, insa nu spune nimic cu adevarat relevant despre sine: nu va lasa la iveala detalii legate de viata personala, cea familiala sau cea sociala. Cel mai adesea, va invoca scuze atunci cand ii vei sugera sa iti prezinte parintii, familia, prietenii.

Motivele pentru care barbatii fug de relatiile stabile

2. Are o atitudine seducatoare

Va afisa interes, curiozitate pentru tine, va flirta cu tine, insa cand lucrurile vor evolua, va simti nevoia sa puna bariere emotionale, intrucat nu se va simti pregatit sau nu va sti ce isi doreste cu adevarat de la tine. Aceasta atitudine mascheaza, de fapt, neincrederea de sine. Intr-un mod inconstient te va respinge crezand ca nu iti va putea face fata.

3. Se iubeste… pe sine

Acest tip de barbat nu se va indragosti niciodata de tine pentru ca se iubeste pe sine mult prea mult. Dupa cateva intalniri pasagere, el se va instraina de tine si va deveni tot mai distant din punct de vedere emotional.

Poti mentine o relatie stabila cu un astfel de personaj atata timp cat il vei adora si nu ii vei impune nimic…

Esti intr-o relatie cu un narcisist? Vezi ce presupune asta

4. E ahtiat dupa…cuceriri

Isi va petrece timpul cu tine doar pentru a mai adauga o cucerire pe lista sa lunga. Poate avea scopuri diferite in ceea ce te priveste: sex la prima intalnire si atat, o viata sexuala regulata alaturi de tine… sau chiar control emotional asupra ta.

Nu va cauta stabilitate, ci pur si simplu va dori sa isi satisfaca nevoile personale.

Il vei recunoaste cu usurinta… Daca va flirta cu alte femei in preajma ta, inseamna ca este un barbat indiponibil emotional. Intr-o continua cautare de noi cuceriri. Iar daca iti va cumpara cadouri scumpe, n-ar trebui sa iei asta ca pe o dovada de iubire atata vreme cat el nu e acolo langa tine atunci cand ai nevoie.

5. Va fi… barbatul potrivit la momentul nepotrivit

Fie ca tocmai a iesit dintr-o relatie sau a ramas fara job, acest tip de barbat indisponibil emotional nu poate investi… nimic in relatie. Nu acum. Si nici pe viitor. Pentru ca va vedea in tine un „pansament”.

Daca a iubit profund si a fost ranit, sansele tale de a-l cuceri vor fi minime.

Foto: Shutterstock.com