Motivele pentru care barbatii fug de relatiile stabile

1
De Alice Moisescu
11 dec. 2018

De ce femeile isi doresc stabilitate, iar barbatii vor in continuare relatii deschise? Sa fie oare fuga de responsabilitate?

Sau poate nu au intalnit femeia potrivita si nu vor sa faca pasul cel mare? La aceste intrebari va raspundem in randurile ce urmeaza.

Cele mai intalnite motive pentru care barbatii fug de relatiile stabile

Le este invadat spatiul personal

Niciun barbat nu se va simti in largul sau daca il vei conditiona sa isi petreaca timpul liber doar cu tine. Sau daca ii vei taia aripile, facandu-l sa se simta ca intr-o cusca. Indiferent daca va avea sentimente reale sau nu pentru tine, daca nu ii vei da spatiu, se va indeparta si… va pleca din viata ta.

Apar indoielile

Este dovedit, atunci cand in mintea unui barbat incoltesc indoielile, se va indeparta… definitiv. Fie ca vorbim de indoieli ce tin de el, de relatie sau care te privesc pe tine, barbatul va simti sa se retraga.

O relatia sanatoasa de cuplu este una activa. In momentul in care vei fi posomorata, te vei plange mereu si nu vei mai avea chef de nimic, in sinele lui se vor naste indoieli. Si cu timpul se va plictisi si va bate in retragere.

Apar presiuni de ordin financiar

Presiunea unei responsabilitati materiale poate fi un alt motiv care sa il puna pe fuga. Ai grija ca dorintele sau pretentiile tale sa nu fie mai mari decat el isi poate… permite.

Dispare pasiunea

La inceput, intimitatea sexuala este cea care va tine aproape unul de celalalt. Cand scanteia dispare si aceasta parte a relatiei devine ceva obisnuit, blazat, barbatii au tendinta de a cauta… ceva nou.

Simt ca isi pierd libertatea

Barbatii au senzatia ca isi pierd complet libertatea atunci cand se angajeaza intr-o relatie de cuplu. Si ca nu mai pot face lucrurile care le plac.

Daca esti genul de iubita posesiva si care nu ii ofera libertate partenerului, acesta se va simti sufocat si va simti nevoia sa evadeze.

Nu mai au nimic de descoperit

Barbatii sunt, prin natura lor, vanatori! Daca tu, ca femeie, te lasi descoperita prea repede, el se va plictisi, isi va pierde interesul

Pastreaza misterul si da-i timp sa se ataseze, sa te iubeasca.

De asemenea, nu iti schimba atitudinea! Barbatii fug in general de femeile care isi schimba comportamentul fata de ei dupa un timp si nu le mai ofera aceeasi afectiune ca la inceput.

Au avut parte de experiente neplacute in trecut

Unii barbati se tem de angajamente pentru simplu motiv ca au avut experiente nu tocmai placute in relatiile anterioare. Uneori, aceste experiente au avut un impact atat de major asupra lor, incat acest lucru ii va impiedica sa se implice in alte relatii serioase pentru a evita situatiile ce ii pot conduce pe acelasi fagas.

Foto: Shutterstock