Cum sa elimini definitiv traumele din viata ta, fara sa-i ranesti pe cei din jur

1
De Cristina Tudor
29 ian. 2021

Un lucru important de tinut minte: totul este temporar in viata – pana si traumele.

Actiunile si emotiile la care apar evenimente traumatice sunt temporare.

Mai mult de 70% din oamenii de pe glob au intampinat un fel de trauma cel putin o data in viata. Evenimentele traumatice pot include probleme de sanatate, pierderea celor dragi, violenta si abuz in familie si asa mai departe. Insa evenimentele traumatizante incep sa ne bantuie atunci cand nu putem procesa emotiile pe care mintea noastra le simte si nu reusim sa mergem mai departe.

Un lucru important de tinut minte: totul este temporar in viata – pana si traumele. Actiunile si emotiile la care apar evenimente traumatice sunt temporare.

Iata trei lucruri pe care sa le faci atunci cand traumele din trecut par sa te descurajeze si nu iti permit sa traiesti viata pe care ti-o doresti:

1. Ia masuri

A face fata experientelor traumatice nu este niciodata usor – acestea au impact asupra comportamentului si gandurilor pe care le ai, insa nu le poti permite sa iti controleze viata. Desi nu este vina ta, trebuie sa iti asumi responsabilitatea pentru actiunile tale. Ai ocazia sa alegi cum sa procesezi trauma si emotiile. Iesi din mentalitatea victimei si depaseste suferinta.

2. Imbunatateste-ti comportamentul

Daca te folosesti de trauma din trecut pentru a justifica un comportament rau, trebuie sa remediezi acest lucru. Chiar si experientele proaste semnificative pot fi depasite cu trecerea timpului. Problemele de furie, anxietate, lipsa increderii si stima de sine scazuta sunt probleme frecvente observate la persoanele care sufera sau au suferit traume.

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Unsplash.com.