Cum stii ca ai de-a face cu o persoana pasiv-agresiva? 5 semnale mai putin cunoscute la care sa fii atenta

1
De Alice Papuc
4 sept. 2023

O astfel de persoana nu este deloc benefica in viata ta, astfel ca trebuie sa inveti sa ii recunosti comportamentul.

Sunt sigura ca ai intalnit cel putin o data in viata ta o persoana pasiv-agresiva. Cu toate acestea, persoana in cauza isi poate masca foarte bine comportamentul, astfel incat iti este greu sa pui punctul pe i. In general, aceste persoane sunt maestre in manipulare. Te fac sa crezi exact ceea ce isi doresc ele sa crezi. Iar daca acest lucru nu functioneaza in ceea ce te priveste, va apela la opinia celor din jur. Iata 5 semnale mai putin cunoscute ale unei persoane pasiv-agresive!

Nu isi recunoaste emotiile

O persoana pasiv-agresiva nu isi proceseaza niciodata emotiile si nu recunoaste ceea ce simte. Isi suprima tristetea, isi ascunde neputinta si  isi neaga mania. Nu lucreaza cu aceste emotii si, implicit, nu se dezvolta. Acestea fiind spuse, ii este greu sa isi recunoasca propriul comportament si nu face nimic in acest sens.

Incapatanare extrema

O persoana incapatanata nu este o persoana ambitioasa. O persoana incapatanata este acea persoana care orice i-ai arata, ea crede contrariul. Nici macar nu analizeaza concret lucrul din fata ei. Ea stie doar ca trebuie sa aiba dreptate. Cu o astfel de persoana, nu exista cale de mijloc.

Ce este „teoria painii arse”, modul de gandire care poate reduce stresul si anxietatea, devenit viral pe TikTok

Nu poate duce task-urile la bun sfarsit, mai ales atunci cand lucreaza in echipa

O persoana pasiv-agresiva nu lucreaza bine in echipa. Nu poate comunica facil cu cei din jur si are probleme in a finaliza task-urile care i-au fost alocate. In general, se pierde in detalii si crede ca toti sunt impotriva ei. Renunta la proiecte si are o atitudine de victima.

Te trateaza cu raceala

Atunci cand intervine un conflict, aceasta persoana te trateaza imediat cu raceala. Mai mult decat atat, poate refuza complet sa iti vorbeasca. Nu are o atitudine matura si nu rezolva conflictele. Ba dimpotriva, te face sa iti fie din ce in ce mai greu sa comunici cu ea. Nu este dispusa la compromisuri si se gandeste doar la propriul confort.

5 lucruri mai putin cunoscute care te pot ajuta sa iti gestionezi anxietatea

Insulte subtile

O persoana pasiv-agresiva vine cu fel si fel de insulte subtile, spuse “in gluma”. O astfel de insulta subtila poate fi greu de recunoscut, pentru ca poate fi mascata inclusiv intr-un compliment sau poate face referire la punctele tale slabe. Aceasta persoana stie exact care este punctul pe care trebuie sa il atinga, dar intr-o asa maniera incat sa nu ai dreptul sa te superi. Iar daca vei spune ceva, tu vei fi cea care nu intelege.

Foto: depositphotos.com