Expertii in HR iti spun ce-i lipseste CV-ului tau

1
De Maria Dima
6 apr. 2020

Stii cat de repede trece un expert in Resurse Umane printr-un CV, cap-coada? Specialistii in recrutare nu au nevoie de mai mult de 6 secunde. Cum sa-l faci sa iasa in evidenta si sa-ti asiguri un interviu? Ai grija sa nu-i lipseasca detaliile esentiale!

  • Rezumatul carierei tale

Dawn Bugni, expert HR din North Carolina, spune “ca vrea sa vada din prima daca esti persoana potrivita”. Doua propozitii ferchezuite special pentru jobul pentru care aplici acum, targetate pe nisa respectiva, arata ca esti un candidat de luat in seama.

De multe ori, nici nu mai e nevoie de scrisoare de intentie, daca CV-ul tau stie sa te scoata in evidenta de la inceput.

  • Rezultate masurabile

Orice viitor angajator o sa aiba mult mai multa incredere in abilitatile enumerate cu alineat daca alaturi de un job title presari si niste cifre cuantificabile: managementul unei echipe de 50 persoane, acomodarea unor bugete de x euro, campanii pe doua continente, in 5 limbi etc. Ai prins ideea.

Lumea cauta numere care sa valideze cat de tare esti.

Inteligenta sociala, abilitatea de pret a anului 2020. Tu o cultivi?

  • Voluntariat

Sau, cum ar zice studentii fara pic de experienta, painea calda a unui curriculum vitae!

Oricare ar fi nivelul tau ca angajat (entry, senior, director a tot ce misca), voluntariatul si cauzele pentru care iti dedici timpul liber spune ceva pozitiv despre tine.

Ai facut o greseala flagranta la serviciu – cum repari situatia?
  • O nota personala

Toate CV-urile au aceleasi format batos, aceeasi lipsa crunta de culori, aceleasi fonturi clasice.

Cauta ceva mai personalizat, care sa-ti puna in valoare experienta sau macar sa o scoata mai usor in evidenta prin accent de culoare macar. Nu uita de spatiere – lumea nu are nevoie de un roman rusesc cu toate detaliile picante ale internship-ului tau, ci de paragrafe aerisite, cu informatie cheie.

O alta particularitate ce nu trebuie sa lipseasca: linkuri. Daca ai un portofoliu online, un blog/ site personal sau chiar un link separat de LinkedIn, adauga-le in CV-ul tau. Daca este relevant pentru domeniul tau de activitate, un canal de Youtube, un profil de Instagram sau Pinterest ar putea sa te faca memorabil in ochii unui manager de graphic designer.

  • Experienta de viata

Partea asta e diferita de hobby-uri sau interese. Aici ai putea sa treci o experienta speciala din viata ta care spune o poveste despre abilitatile tale.

Ce tipologii de oameni nu o sa aiba niciodata succes si de ce?

De exemplul, daca ai muncit sau studiat intr-o tara straina, a carei limba nu o vorbeai initial, dar in care ai reusit sa te adaptezi si sa te integrezi perfect, poti adauga asa ceva in CV. Asta spune despre capacitatea ta de a trece peste obstacole si a ramane flexibil, chiar si atunci cand nu ti-e usor, iar angajatorii se dau in vant dupa un problem solving mindset.

Foto: Unsplash.com