Lectii pretioase despre fericire – te vor ajuta sa infrunti dezamagirile

lectii despre fericire
1
De Daniela Mitran
25 mai 2019

Dezamagirile si greutatile fac parte din viata noastra, a tuturor. Nu toate zilele sunt insorite si vesnic insotite de stari pozitive si vesti bune. Si totul este perfect asa cum este.

Nu trebuie sa te simti vinovata pentru sentimentele care te incearca. Ci, dimpotriva, trebuie sa inveti sa te iubesti asa cum esti. Cu toate imperfectiunile pe care le observi uneori. Iar aceste lectii pretioase despre fericire te vor invata sa fii mai blanda cu tine.

Viata nu este mereu dreapta. Sau poate o condamnam noi prea mult. Trecem prea multe situatii prin filtrul propriu de emotii si ajungem sa fim coplesite. Sa fim ingandurate, dezamagite, descurajate.

Si toate aceste lucruri sunt firesti. Ele fac parte din viata noastra si ne ajuta sa privim mai bine imaginea completa. Sa creionam povestea care ne face sufletul sa vibreze si sa conturam imaginea care ne face sa ne simtim complete.

Dar este nevoie de timp. Si de intelegere. Si de lectii pretioase despre fericire. Iar tu poti face tot ce iti doresti, atat timp cat crezi in tine. Si nu te abati de la scopul final.

Lectii pretioase despre fericire

Apreciaza timpul pe care il ai

Viata este extrem de imprevizibila. Nimeni nu poate sti cati ani va avea de trait, ce incercari va infrunta sau ce probleme ii vor macina existenta. Ce experiente ii vor bucura inima sau ce relatii ii vor rani sufletul. Vor fi zile in care totul va fi insorit si vor fi zile in care totul va fi umbrit. Si toate vor trece. Toate vor trece la fel de repede cum au venit.

Insa timpul este cel mai important lucru pe care il poti avea in viata. Nu exista reguli universale pentru fericire. Apreciaza fiecare secunda, minut si ora… apreciaza timpul pe care il ai si bucura-te ca esti. Ca existi. Ca respiri si ca traiesti. Bucura-te si lasa totul sa se aseze la timpul sau…

Apreciaza lucrurile marunte

Suntem atat de prinsi in agitatia zilnica, in neincetata cursa de a fi mereu mai buni, incat fiecare moment se dizolva in jurul nostru. Si uitam sa observam lucrurile marunte… faptul ca ne trezim dimineata, ca reusim sa incepem o noua zi, ca gustam preparatele preferate sau ca ne rasfatam cu desertul preferat. Faptul ca interactionam cu oameni dragi, ca traim experiente diferite si ca facem ceea ce iubim. Tot ce faci este important, indiferent cat de neimportant crezi ca este. Apreciaza lucrurile marunte si nu uita ca ele completeaza tabloul vietii.

Inconjoara-te de oameni buni

Pe lista cu lectii pretioase despre fericire se afla si interactiunea cu oameni buni. Este adevarat, poate ca sunt zile in care nu ai timp suficient. In care esti prinsa cu proiectele de la job, in care ai diferite probleme de rezolvat sau in care nu ai energie. Insa acele zile nu te definesc, iar tu ai nevoie de oameni buni in viata ta. Ai nevoie sa fii ocrotita, iubita si apreciata. Ai nevoie sa fii tu. Si poti fi asa cum iti doresti doar atunci cand te inconjori de persoane care iti fac sufletul sa vibreze. Care te apreciaza pentru ceea ce esti. Care iti sunt alaturi si care te imbratiseaza ori de cate ori ai nevoie de o incurajare.

Foto: Shutterstock.com