Metode neconventionale de a scapa de anxietate

scapa de anxietate
1
De Daniela Mitran
5 mart. 2019

Ingrijorarea face parte din viata noastra, este ceva firesc, care apare atunci cand te confrunti cu diferite situatii si probleme. Gandurile care te incearca zilnic te ajuta sa vezi dincolo de aparente, sa gasesti mai usor rezolvari si sa evoluezi… insa tendinta de a-ti face griji constant devine nociva in momentul in care se transforma in anxietate.

Starea constanta de anxietate iti afecteaza in mod negativ activitatile pe care le desfasori zilnic si exista riscul sa ramai blocata, sa esuezi in tot ce iti propui sa faci si sa te desconsideri. Insa partea buna este ca exista cateva metode neconventionale de a scapa de anxietate.

Sunt sigura ca ai auzit despre tehnici de respiratie, recomandate des in cazul episoadelor de stres, insa exista si alte metode mult mai usor de pus in practica.

5 intrebari care reduc anxietatea si te ajuta sa-ti rezolvi problemele

Un dus rece te ajuta sa te relaxezi

In momentul in care suferi de anxietate, mintea are tendinta sa genereze foarte multe ganduri negative, iar un dus rece te poate ajuta sa te “trezesti” la realitate. Sigur ca senzatia nu este una foarte placuta, insa aceasta metoda este foarte eficienta.

Cateva cuburi de gheata ajuta la eliberarea stresului

La fel ca in cazul unui dus rece, cateva cuburi de gheata, tinute in interiorul cavitatii bucale, te ajuta sa te eliberezi de stres. Aerul rece pe care il respiri folosind aceasta metoda neconventionala va avea efect imediat, asa ca poti sa-i acorzi o incercare.

Sfaturi esentiale de la celebritatile care se confrunta cu anxietatea

Gandeste-te la un loc linistit

Sanatatea sufletului este foarte importanta, iar anxietatea este toxica atat pentru trup, cat si pentru minte. Incearca sa iti imaginezi un loc linistit de fiecare data cand te incearca orice gand negativ. Te poti gandi la un loc foarte bine cunoscut de tine, la o plaja scaldata de soare sau la un camp de flori. Acest exercitiu te va ajuta sa elimini stresul si anxietatea.

Concentreaza-te asupra unei activitati

Poate ca iti pare dificil sa crezi, insa starile de anxietate pot fi inlaturate cu activitati care iti solicita mintea. Poate fi un task pe care l-ai amanat, poate fi o activitate sportiva sau un board game care iti testeaza inteligenta… poate fi orice te ajuta sa te concentrezi si sa uiti de gandurile negative.

Greselile majore pe care le faci in relatia de cuplu cand suferi de anxietate

Planifica-ti timp pentru… a-ti face griji

Oricat de ciudat suna, poti sa iti planifici timp pentru a-ti face griji. Gandeste-te ca poti aloca 30 de minute pe zi pentru toate acele ganduri negative care te incearca, iar pe tot parcursul zilei te vei putea concentra asupra lucrurilor pe care trebuie sa le faci. Este o metoda care te ajuta sa fii si eficienta!

Modifica-ti programul de somn

Odihna este foarte importanta pentru sanatate, motiv pentru care, daca vrei sa scapi de anxietate, este recomandat sa adormi mai devreme, cel putin cu o ora, iar in dimineata urmatoare sa te trezesti cu 15 minute mai devreme. Cele 45 de minute de somn pe care le castigi te vor ajuta sa iti incepi ziua cu mai mult calm si cu mai multa relaxare.

Foto: Shutterstock.com