10 bucurii mici pe care le meriti din plin

1
De Larisa Giurea
20 mai 2019

Fericirea este un concept interesant, pentru ca fiecare dintre noi are o idee diferita despre ce inseamna si cum se obtine. Fericirea poate fi o alegere persoanala, insa bucuria este o emotie involuntara. Este o reactie naturala a corpului atunci cand ceva ne bucura sufletul si ne surprinde placut. Descopera 10 idei de self-care si rasfata-te cu aceste mici bucurii!

In ultimii ani, ideea de self-care (grija de sine) a devenit din ce in ce mai cunoscuta si apreciata. Insa, uneori aceasta este confundata cu auto-indulgenta, iar cele doua concepte nu sunt sinonime. Ideal ar fi sa iti reamintesti ca meriti sa te privesti cu grija si iubire. Ofera-ti ceea ce le oferi si celor dragi. Ar trebui sa nu treaca zi fara sa nu-ti faci o mica bucurie, o placere. Asa ca, incepe de acum: fa un lucru frumos pentru tine!

Iata 10 solutii sau ideei de self-care care iti vor aduce bucurie: 

1. Timp suficient

Aminteste-ti: nimeni nu este mai important decat tine! Acorda-ti timpul necesar pentru a te rasfata, a te odihni, a face tot ceea ce iti aduce placere in suflet si lumina in ochi.

Cum sa iti gasesti timp pentru tine in cele mai aglomerate zile

2. O carte buna

Cititul te relaxeaza si iti ofera un confort emotional. In plus, alunga stresul si oboseala din timpul zilei. De asemenea, cititul stimuleaza activitatea cerebrala, imbunatatind astfel memoria.

3. Endorfine

Daca esti stresata, trista sau pur si simplu nu esti in apele tale, fa putina miscare. Indiferent de sportul ales, endorfinele vor face minuni cu starea ta de spirit!

4. O dimineata inceputa cu dreptul

Fa-ti patul in fiecare dimineata. Iti va da un sentiment de satisfactie ca ai lasat camera in ordine inainte de a pleca de acasa, In plus, prima sarcina a zilei ai rezolvat-o deja!

Rutina mea de dimineata pentru o zi cat mai productiva

5. Emotii transpuse pe hartie

Formeaza-ti un obicei din a scrie zilnic. Jurnal, poezie, ganduri, absolut orice iti bucura inima. Transpune-ti emotiile pe hartie si bucura-te de efectul lor terapeutic. Este uimitor, crede-ma!

6. Muzica pe gustul inimii tale

Creeaza-ti lista ta cu preferinte muzicale in functie de diferite stari de spirit. Asculta muzica dimineata, pe drumul spre birou si te vei incarca de veselie. Danseaza dupa placul inimii si canta cat te tin plamanii! Bucura-te din plin de senzatia de libertate pe care ti-o da muzica ta preferata.

7. Rasfat feminin

Bucura-te de un serviciu care iti aduce o stare de bine si te face sa te simti rasfatata. Nu lasa sa treaca saptamana fara sa mergi, de exemplu, la masaj. Sau la salon, unde parul tau va fi rasfatat si tu te vei simti excelent.

8. Bucurie intr-un ghiveci

Cumpara-ti o planta si tine-o pe birou sau acasa, cat mai aproape de tine. Asta o sa iti aminteasca mereu ca depinde de grija si de iubirea ta ca sa se dezvolte – la fel ca si tine!

9. O plimbare face minuni

Iesi la o plimbare cand vremea e frumoasa. Fara graba si fara un scop anume, bucura-te de soare si de cer, de verdeata si de toate senzatiile carora de obicei nu ai timp sa le dai atentie.

Mersul ca meditatie

10. Iubire si numai iubire

Iubeste-te de la talpi si pana in varful capului. Nimeni nu este perfect, dar asta nu inseamna ca nu ne putem iubi. Da-ti voie sa privesti dincolo de imperfectiune si sa te iubesti asa cum meriti!

Foto: Instagram – @officiallyquigley