Rutina mea de dimineata pentru o zi cat mai productiva

rutina mea de dimineata
1
De Andreea Raicu
2 ian. 2019

Multi dintre voi m-ati intrebat de-a lungul timpului cum arata diminetile mele si m-am gandit ca acum, la inceput de an, e un moment bun sa va povestesc mai multe despre asta.

Rutina mea de dimineata s-a tot schimbat si dezvoltat in ultimii ani – am imbunatatit-o constant, mai ales dupa ce am citit mai multe carti despre productivitate.

Telul meu a fost sa-mi creez cat mai multe obiceiuri bune, care sa ma faca mai productiva atat in viata profesionala, cat si in cea personala si spirituala.

Stiu din experienta ca daca nu-ti creezi obiceiuri zilnice, nu vei reusi sa faci ceea ce-ti doresti pentru ca tendinta noastra de a renunta este mai mare decat cea de a persista in ceva, chiar daca stim ca acel lucru ne ajuta si ne face bine.

„Nu-ti vei schimba niciodata viata pana ce nu schimbi ceva ce faci in fiecare zi”, spunea John C. Maxwell si mare dreptate avea. Practic, daca vrei sa-ti creezi cat mai multe obiceiuri bune, care sa te ajute in viata, trebuie sa incepi prin a te gandi ce conteaza cel mai mult pentru tine.

In cazul meu e vorba de sanatate – atat emotionala, cat si fizica si spirituala – si de business-ul meu. Urmatorul pas consta in a te gandi la obiceiurile simple pe care le poti adopta si care te pot ajuta sa imbunatatesti acele domenii din viata ta.

Mai jos iti arat cum arata rutina mea de dimineata – pare simpla, dar a avut un impact pozitiv asupra vietii mele.

Incep devreme

Ma trezesc de obicei foarte devreme (folosesc aplicatia Sleep Cycle, care-mi calculeaza exact cat ar trebui sa dorm in functie de ora la care m-am culcat si ma trezeste exact in cea mai usoara faza a somnului, astfel incat sa nu ma simt obosita). M-au ajutat si sfaturile din cartea Dimineata miraculoasa, a lui Hal Elrod, de care va povesteam in articolul despre cartile care mi-au placut in 2018.

Beau un pahar mare de apa

Imi da foarte multa energie si imi pune intreg organismul in miscare. Uneori il inlocuiesc cu o cana mare de ceai verde sau alb.

Imi iau vitaminele si suplimentele

Pe langa coenzima Q10 si uleiuri de peste, iau si Biotin (bine cunoscut pentru mentinerea si imbunatatirea sanatatii parului si a pielii) si MSM (sursa naturala de suf concentrat).

Fac 10 minute de stretching

M-am reapucat de sala si de exercitii cardio si cu greutati, dar de regula am antrenamentele seara. Asa ca dimineata imi pun sangele in miscare cu cateva exercitii usoare de stretching.

Fac cateva exercitii de respiratie sau meditez

Mental, ma ajuta enorm de mult acest moment, pentru ca oricat de dificila mi s-ar parea ziua in momentul in care deschid ochii, cateva minute de meditatie sau respiratii constiente ma calmeaza si ma ajuta sa vad mai pozitiv lucrurile.

Imi fac curatenie pe birou

Daca nu am reusit sa fac asta cu o seara inainte, o fac acum, inainte de a incepe ziua de munca. Mintea mea lucreaza mai bine fara dezordine.

Imi spal un mar si-l pun pe birou

De obicei rontai ce am in fata, iar daca nu am nimic in fata ma duc la frigider sau in camara in cautare de ceva si sfarsesc prin a manca mai mult decat mi-ar trebui. Daca am un mar pe birou, scap de tentatii.

Imi setez 90 de minute de lucru neintrerupt

Ma asigur ca rezolv ce e mai important in to do list-ul meu in aceste 90 de minute neintrerupte de nimic. Asa sunt eficienta si ziua mea arata mult mai bine pentru ca stiu ca am fost productiva de la bun inceput.

Ma uit pe obiectivele de business pe urmatorul trimestru

Incerc sa fiu mereu constienta de unde vreau sa ajung cu business-ul meu. Nu vreau sa las lucrurile la mila norocului, ci vreau sa stiu mereu ce trebuie sa fac, cum ma pot imbunatati si care sunt urmatorii pasi pe care trebuie sa-i fac.

Ma uit pe obiectivele de business pe urmatoarea saptamana

Asa cum e important sa ai o viziune de ansamblu, ajuta si sa privesti mai in detaliu munca pe care o faci si sa urmaresti cu atentie si obiectivele de scurta durata, care desi pot parea superficiale la prima vedere, sunt cruciale pentru functionarea oricarui business.

Imi verific calendarul pentru ziua respectiva

Trec peste toate intalnirile si programarile si ma asigur ca sunt pregatita pentru fiecare dintre ele.

Asa arata rutina mea de dimineata, dar, dupa cum spuneam, o modific si imbunatatesc constant, asa ca mi-ar placea sa vad cum arata programul vostru de la prima ora, poate ma inspira!

Foto: Alex Rosieanu