5 lucruri pe care sa le faci dupa ce te trezesti ca sa ai o zi buna garantat

1

In afara de a avea un somn bun, nu este nimic mai important pentru a avea o zi grozava decat modul in care o incepi. Cum sa ai o zi buna depinde de primele ore ale diminetii.

Oamenii fericiti si impliniti au un ritual care ii ajuta sa isi inceapa fiecare zi cu energie. Daca adopti si tu aceste obiceiuri, ai mari sanse sa fii mai productiva si sa ai rezultate mai bune in tot ce iti propui.

Oamenii cu vieti implinite fac aceste lucruri imediat dupa ce se trezesc

Daca imediat dupa ce te trezesti incepi ziua cu o leneveala de 20 de minute in pat sau, din contra, sari imediat la actiune pentru ca ai intarziat la serviciu, afla ca aceste doua obiceiuri sunt dusmanii productivitatii.

Cum sa te trezesti la 5 dimineata si sa fii productiva in prima parte a zilei

Cei care au atins un anumit nivel de succes prin fortele proprii au facut cateva schimbari majore in obiceiurile lor, incepand cu ceea ce fac in primele minute dupa trezire.

Te poti inspira si tu, adoptand urmatoarele obiceiuri.

Se hranesc

Inainte de a face ceva, ridica-te, intinde-te spre noptiera ta si ia un pahar cu apa. Apa este hidratanta, stimulatoare si iti trezeste sistemul digestiv.

Iar prin a te hrani nu intelege ca e suficient bolul de cereale cu lapte. Hrana pentru trup este cea care ofera suficienti nutrienti pentru a da un start energic organismului si care iti tine de foame cateva ore bune.

Mediteaza

Hrana pentru suflet este meditatia, in care iti alimentezi spiritul cu ganduri bune si relaxante.

Ia-ti un moment doar pentru a respira. In timp ce faci acest lucru, reflecteaza asupra a tot ceea ce exista in viata ta si te face recunoscatoare. Poate ca esti fericita sa ai dragostea familiei tale, sanatatea, mancarea pe masa si un loc de munca plin de satisfactii – sau doar apreciezi promisiunea unui nou inceput in aceasta dimineata.

Cum m-a ajutat meditatia sa-mi gasesc pacea interioara si fericirea

Isi exprima recunostinta

Daca vrei sa incepi ziua cu pace in suflet, gandeste-te la lucrurile bune din viata ta. Aminteste-ti momente frumoase pe care le-ai trait. Cateva minute de recunostinta vor face minuni cu mintea ta. Fa o lista cu cateva lucruri care iti bucura sufletul si citeste-o in fiecare dimineata.

Asigura-te ca practici atat meditatia cat si recunostinta in liniste, fara nicio distragere.

Oamenii de succes se motiveaza

De ce te-ai trezit in aceasta dimineata? Care este motorul care te face sa actionezi? Ce scopuri ai? Alege unul sau doua lucruri pe care le poti face pentru a face ziua de azi minunata si stabileste-ti intentiile.

Citeste cu voce tare cateva citate sau afirmatii pentru un plus de motivatie.

Afirmatii pe care sa le spui in aceasta primavara pentru iubire de sine si pace interioara

Se pun in miscare

Daca nu obisnuiesti sa faci sport, s-ar putea sa fii motivata sa incepi cand vei afla ca toti oamenii care au succes incep ziua cu putina miscare. Nu trebuie sa fie un antrenament complex, alege orice tip de exercitii te avantajeaza, atat timp cat pui sangele in miscare.

Ar fi bine sa introduci si tu in rutina ta aceste obiceiuri. Totusi, tine minte: nu e de ajuns sa le faci o data sau de doua ori pentru ca ele sa functioneze. Perseverenta este cheia succesului. Repeta zilnic un ritual care iti este favorabil si in timp vei vedea ca devii mai productiva si, in acelasi timp, mai relaxata.

Odata ce incepi acesti pasi, transforma-i in ritual zilnic. Este nevoie de 3 saptamani pentru ca ceva sa devina un obicei care ramane. Apoi, stabileste-ti un obiectiv pentru a pune in aplicare aceasta rutina de dimineata timp de trei luni.

Foto: freepik.com