11 moduri subtile prin care oamenii toxici intra in mintea ta si te fac sa crezi ca tu esti problema

1
De Cristina Tudor
21 oct. 2021

Lor nu le place sa fie responsabili pentru propriile alegeri, propria viata. De aceea se pricep foarte bine in a da vina pe alti oameni pentru problemele pe care le au.

Oamenii toxici iti fura timpul, energia, fericirea, linistea, chiar viata… fara sa dea ceva la schimb.

Iata care sunt cele mai cunoscute moduri prin care oamenii toxici ajung in mintea ta si te fac sa crezi ca tu esti problema:

1. Oamenii toxici te fac sa te simti vinovata pentru ca sunt nefericiti

Lor nu le place sa fie responsabili pentru propriile alegeri, propria viata. De aceea se pricep foarte bine in a da vina pe alti oameni pentru problemele pe care le au.

2. Oamenii toxici te fac sa simti ca esti intr-o competitie cu ei

De multe ori iti dai seama ca se pozitioneaza intr-un loc de superioritate astfel incat sa te faca sa simti ca trebuie sa lupti pentru a fi egala cu ei.

3. Oamenii toxici nu sunt nepoliticosi in mod evident, insa din actiunile, gesturile si cuvintele lor ajungi sa te simti suparata si insultata de fiecare data cand te vezi cu ei

De multe ori simti ca reactionezi diferit atunci cand esti in preajma lor. Mai mult, conversatiile cu ei te deranjeaza si te supara pentru ca ai impresia ca esti aratata cu degetul pentru viata pe care o traiesti.

4. Oamenii toxici au izbucniri irationale de furie si in doar cateva clipe sunt din nou linistiti… ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat

Esti destul de intimidata de ei deoarece folosesc tehnici agresive pentru a se apara. Izbucnirile de furie sunt la ordinea zilei pentru ei, insa cel mai interesant lucru este ca acestea nu tin foarte mult – in scurt timp se linistesc, devin prietenosi si se poarta ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Pexels.com.