Nu datorezi nimanui explicatii. Cum inveti sa nu-ti mai justifici alegerile

1

Nu le mai permite celorlalti sa detina controlul asupra vietii tale. Exista cateva lucruri pentru care nu trebuie sa te justifici niciodata.

Alegerile pe care le faci te definesc. Nu este cazul sa oferi explicatii pentru cine esti. Esti unica, o persoana cu nevoi si dorinte proprii. Nu mai exista nimeni ca tine pe acest pamant, asa ca de ce sa te aliniezi cu nevoile si dorintele altor persoane?

Cei din jurul tau vor avea intotdeauna ceva de spus, dar exista optiunea de a nu-i lasa sa te influenteze. Doar tu stii care iti este drumul in viata si ce te face fericita.

Pentru aceste lucruri, in special, nu datorezi explicatii nimanui.

Pe cine iubesti si care este viata ta sexuala

Iti cunosti inima si instinctul mai bine decat oricine. De ce ai asculta de prietenele tale cand iti spun ca iubitul tau nu este potrivit din x motive? De ce ai asculta de parinti sa te casatoresti la o varsta la care nu esti pregatita? De ce ai lasa social media sa-ti dicteze modul in care relatia ta de iubire ar trebui sa functioneze? Inceteaza sa-ti justifici sentimentele. Ele exista, pur si simplu, in fiinta ta. Fara explicatii, fara ratiune.

7 lucruri pentru care nu ar trebui sa te justifici sau sa-ti ceri scuze

Opiniile tale despre ceva

Unele traume din copilarie te pot face sa argumentezi orice. Daca ai o parere politica, religioasa, ideologica, nu este cazul sa te justifici pentru ceea ce crezi. Nu esti datoare cu explicatii pentru ca anumite conjucturi din viata ta au generat opinia respectiva. Nimeni altcineva nu a trait povestea ta, pentru a intelege parcursul care te-a adus aici.

Nu trebuie sa dai explicatii pentru ca nu vrei sa participi la barfe

Colegele de serviciu te invita mereu la o cafeluta, dar stii ca acest lucru presupune si barfa, iar tu nu esti adepta ei? Un simplu „nu, multumesc” este suficient. Nu ai de ce sa accepti sa raspandesti zvonuri, doar din cauza presiunii sociale si, cu siguranta, nu ai de ce sa dai explicatii legat de asta.

Pentru corpul tau

Societatea in care traim pune multe etichete si am crescut sub influenta celor care ne-au spus ca suntem „prea slabe”, „prea grase” sau avem nasul, ochii sau picioarele in anumite feluri. Tu poti sa schimbi aceasta mentalitate, prin a nu-i mai acorda atentie. Corpul tau este doar al tau si esti singura persoana care traieste in el, iar datoria ta este sa-l iubesti.

Invata sa iti asculti corpul. Uite ce mesaje iti poate transmite

Pentru locul in care locuiesti sau unde lucrezi

Ca si in cazul corpului tau, locuinta si locul de munca sunt alegeri intime, care tin numai si numai de tine. Nimeni nu trebuie sa te judece pentru motive pe care nu le intelege pe deplin.

Nu trebuie sa te justifici pentru aspiratiile tale

Oamenii simt nevoia sa proiecteze propriile pareri sau asteptari asupra celorlalti. Ti s-a spus ca visezi prea sus si sa cobori cu picioarele pe pamant? Nu mai oferi explicatii, ci urmeaza-ti calea. Singura care va trai acele experiente esti tu, iar fericirea pe care vrei sa o atingi iti apartine 100%.

Foto: Freepik.com