Cele mai puternice pietre si cristale cu efecte vindecatoare

1
De Mia Nicolescu
12 apr. 2022

Lumea cristalelor si a pietrelor pretioase este o lume magica, de poveste. Odata ce pasesti in ea si devii personaj principal, vindecarea si-a inceput deja procesul.

Exista mai multe pietre pretioase cu puternice efecte vindecatoare si de curatare energetica. Mai mult, cristalele ajuta in procesul de redobandire a iubirii de sine.

Fie ca le purtam sub forma de accesorii, fie ca ne decoram casa cu acestea, cristalele ne fac viata mai usoara si mai frumoasa. Pune-le in locuri unde sa le poti vedea usor si conecteaza-te cu acestea ori de cate ori vrei sa aduci in viata ta mai multa iubire, liniste si bunastare.

Cuartul, turmalina neagra, selenitul si lepidolitul sunt doar cateva dintre pietrele cu puteri nebanuite. Opteaza pentru ele in functie de necesitate!

Cum ne protejam casa de energiile negative?

Descopera puterea cuartului

Cuart roz

Daca esti intr-un proces de redobandire a iubirii de sine, atunci cuartul roz este piatra pe care trebuie sa o ai. “Cuartul roz raspandeste iubirea pura, neconditionata. Ajuta la echilibrarea, calmarea, armonizarea si vindecarea corpului, a mintii si spiritului si la aprofundarea relatiei cu sinele, familia, comunitatea si Pamantul”, spune Mariah K. Lyons, autoarea cartii “Crystal Healing for Women”.

Se poate folosi si sub forma de praf, presarat in apa din cada si in timpul meditatiei de autovindecare. Pentru un somn bun, pune o bucata de cuart roz sub pat.

Cuart fumuriu

Cuartul fumuriu este cunoscut pentru capacitatea sa de a elimina energia negativa. Atinge aceasta piatra atunci cand vrei sa elimini stresul sau cand iti simti corpul incordat.

“Cuartul fumuriu ajuta la fluidizarea energiei, creand in acelasi timp un efect de impamantare si calmare asupra organismului”, spune Lyons. “Este o piatra a eliberarii, a curajului si a capacitatii de a merge mai departe in viata.”

Cristale pentru a indeparta energia negativa

Cristal de roca

Cristalul de roca (incolor, transparent) este cunoscut drept “maestrul vindecator”, deoarece alina chakrele si ajuta la activarea energetica a tuturor celorlalte cristale.

“Este un amplificator puternic al energiei si intentiilor si mai poate ajuta la accesarea starilor superioare de constiinta”, spune Lyons.

“Foloseste bucati de cuart incolor pentru a amplifica energia locului in care stai. Cand aplici cristalele pe corp, misca-le intotdeauna pe verticala, de sus in jos, pentru a nu intrerupe linia energetica.”

Chiar exista alimente care promoveaza un abdomen plat? Nutritionistii au 15 recomandari

Turmalina neagra

Elizabeth Trattner, specialist in acupunctura, sustine despre turmalina neagra ca este stapana atunci cand vine vorba de eliminarea negativitatii. Sub forma de praf, turmalina emite radiatii infrarosii indepartate (FIR), care au beneficii de vindecare. Mai mult, pusa langa dispozitivele electronice reduce efectele energiei electromagnetice asupra corpului.

“Turmalina neagra ajuta la recastigarea starii de echilibru dupa o perioada neplacuta din viata, neutralizand eficient starile negative din trecut”, adauga Trattner.

Malachit

Daca treceti printr-o perioada extrem de dificila, malachitul este un cristal excelent care te ajuta sa iti recapeti linistea. “Malachitul ofera protectie, vindecare profunda si curatare atat la nivel fizic, cat si energetic”, afiarma Mariah K. Lyons. “Aceasta piatra ajuta la eliberarea vechilor traume, rani si modele stocate in structura celulara a corpului si este o piatra frumoasa ce indeparteaza orice urma de tristete”.

Kunzit

Ai nevoie de o doza suplimentara de iubire si compasiune in viata ta? Ia-ti un cristal de kunzit. Mariah K. Lyons spune ca piatra de kunzit purifica aura, te ajuta sa iti deschizi inima si sa vindeci ranile din relatiile trecute. “Piatra de kunzit te conecteaza la partea feminina sau matriarhala a urmasilor tai”, spune Lyons. Specialistul Trattner adauga ca kunzitul este, de asemenea, grozav pentru a facilita calmul si sentimentul de impamantare.

7 mantre puternice pentru fiecare zi a saptamanii

Selenit

Daca ar exista un set de cristale de initiere suprem, selenitul ar fi inclus – si pentru un motiv intemeiat. “Selenitul este ca lumina lichida”, spune Trattner, adaugand ca este excelent pentru a curata energia negativa dintr-o incapere. Aceasta recomanda sa pui selenitul pe pervaz impreuna cu turmalina neagra si bucati de cristal de cuart pentru a mentine bunastarea in locuinta.

Pietre pretioase pentru vindecare si curatare energetica

Lepidolit (mica mov)

Ganditi-va la lepidolit ca la o pastila cristalina despre care se spune ca are un efect calmant asupra mintii si corpului. Aceasta piatra calmeaza si relaxeaza emotiile, o minte suprasolicitata si un corp fizic tensionat”, spune Lyons. “Este o piatra minunata pentru ca inlatura starile de panica, insomnie sau sindrom premenstrual.”

Prehnit

Stiai ca, in caz de urgenta, in avion, inainte de toate, tu esti cea care trebuie sa isi puna masca de oxigen si abia apoi e recomandat sa ii ajuti pe ceilalti? Prehnitul e precum masca din acest exemplu. Iti ofera protectie personala in perioadele delicate din viata si iti reda increderea in sine si capacitatea de a-i sprijini pe ceilalti. Lyons spune ca piatra nu ar trebui sa le lipseasca parintilor si celor care lucreaza ca ingrijitori.

Hematit

Hematit este unul dintre cele trei cristale de baza pe care iubitorii de cristale trebuie sa le aiba, fiind o piatra ideala de initiere in lumea cristalelor (celelalte doua sunt turmalina neagra si cuartul roz).

“Hematitul este o piatra importanta care te conecteaza cu intelepciunea ta fizica si cu ceea ce inseamna sa traiesti intr-o lume fizica, inclusiv relatia ta cu banii”, spune ea. Munca stransa cu hematitul sau cu oricare dintre cristalele de baza pe care Trattner le recomanda deblocheaza “decalajele energetice care te-au impiedicat sa experimentezi fericirea si implinirea profunda”.

Foto: depositphotos.com