10 principii de viata care iti afecteaza situatia financiara

1
De Cristina Tudor
23 iul. 2021

Pentru ca o persoana sa fie stabila din punct de vedere financiar, trebuie sa constientizeze modul si momentul in care cheltuie bani fara sa gandeasca, chiar daca initial motivul ar putea parea unul bun.

Aici nu este vorba de alegerea unei cani de cafea reutilizabile sau a unei genti de cumparaturi din panza in loc de una de plastic. Toate aceste investitii te ajuta sa economisesti bani. Dar, sunt si alte nenumarate cheltuieli total inutile pe care le facem impulsiv, fara sa gandim pe termen lung.

Iata 10 principii gresite care conduc o persoana spre saracie:

„Am dreptul sa ma tratez frumos.”

Uneori ne mangaiem sufletul spunand: „A fost o perioada dificila si merit sa ma rasfat cu ceva frumos”. Aceste cheltuieli sunt justificare numai atunci cand sunt suficienti bani si atunci cand nu ii epuizam dintr-o data.

Desigur, trebuie sa facem lucruri care ne fac mai fericiti, dar trebuie sa ne gandim daca cheltuielile suplimentare ne vor aduce aceasta fericire. Mai mult, ele pot provoca o gramada de alte probleme, cum ar fi cresetera platilor lunare si griji in plus ca salariul tau nu va fi de ajuns pentru a acoperi tot.

„Ma marit/insor o data in viata, deci este in regula sa ma imprumut.”

Expresia „Nunta se intampla o data in viata” suna ca o vraja magica si oamenii sunt gata sa imprumute bani pentru aceasta ocazie, fara sa se gandeasca cat de gresit este. Ei ar trebui sa inteleaga ca o nunta nu este ceva care iti va aduce mai multi bani si nu exista nicio garantie ca evenimentul va fi acoperit financiar. Imprumutul va ramane pe umerii tai si iti vei incepe noua viata cu datorii inutile, ceea ce ce cu siguranta nu este ceea ce ti-ai imaginat.

Mai mult, dezacordurile cu privire la bani sunt unul dintre principalele motive pentru certurile dintre cuplurile casatorite.

„Lucrez cat e ziua de lunga, imi pot permite.”

Nu e nevoie sa lucrezi cat e ziua de lunga pentru a castiga bani buni, tot ce trebuie sa faci este sa iti pui mintea la treaba si sa iti stapanesti abilitatile.

Atunci cand lucrezi toata ziua, s-ar putea sa simti ca iti traiesti viata intr-o roata de hamster. Si nu ai timp sa te gandesti cum sa-ti imbunatatesti viata, ca sa nu mai vorbim de alte necesitati si hobby-uri. Pur si simplu nu mai ramane energie cand vii acasa.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Unsplash.com.