Regula de doua minute care iti va schimba complet viata

regula de doua minute
1
De Cristina Tudor
14 aug. 2021

Creierul nostru nu prea se pricepe in a lua decizii deoarece acest proces il scoate din zona de confort, il sperie si il determina sa isi asume responsabilitati, sa preia controlul si sa actioneze.

De aceea aceasta regula este perfecta pentru fiecare dintre noi.

De cate ori nu ai amanat un lucru pentru ca iti era lene sa il faci si care, ulterior, a dus la consecinte mari si de lunga durata?

Potrivit psihologilor, exista o regula foarte interesanta pe care orice persoana o poate aplica si care ii poate simplifica incredibil de mult viata. Aceasta este numeste „Regula de 2 minute” – si, culmea, dureaza doar 2 minute (sau chiar mai putin) si poate aduce ordine chiar si in cele mai agitate vieti.

Pe ce se bazeaza regula de doua minute?

Nimic mai simplu: daca un task/ o sarcina dureaza doua minute sau chiar mai putin, nu mai amana. Apuca-te de acel lucru ACUM. Si vei vedea cum totul se va schimba in viata ta si in jurul tau.

Mintea noastra nu se pricepe deloc in a lua decizii deoarece acestea presupun niste schimbari pe care ne este greu sa le acceptam. Instinctele noastre functioneaza intr-un mod comod care nu fac nimic altceva decat sa evite schimbarile.

Regula de 2 minute este grozava deoarece elimina procesul de luare a deciziilor din calea noastra si initiaza inceputul a ceva pe care cel mai probabil l-am fi amanat o eternitate. Asadar, nu mai pierdem timpul si ne apucam de treaba.

Cum ne poate ajuta regula de doua minute in viata:

– in treburile casnice – mormanul de vase murdare nu va mai exista daca iti speli vasele imediat ce te-ai ridicat de la masa. Ai nevoie de 2 minute sa speli cateva farfurii… insa pentru a spala un morman de vase adunate in chiuveta iti trebuie cel putin 20 de minute – jumatate de ora.

Citeste continuarea pe Kudika.ro

Foto: Unsplash.com