Motivele din spatele unui stil de viata simplificat si fara griji, acasa. Perdelele si draperiile automatizate

1
De Cristina Tudor
3 nov. 2022

In cele mai multe cazuri, perdelele si draperiile sunt lasate la final in deciziile de amenajare a casei.

Dar, acestea ne pot usura existenta, chiar mai mult decat am inclina sa credem! Alegerea unor solutii inteligente si de calitate iti pot transforma complet stilul de viata din interiorul casei, iar in articolul de mai jos iti vom da toate motivele sa le pui pe primul loc.

In primul rand, perdelele si draperiile nu mai au doar importanta estetica. Ele pot fi puse in miscare astfel incat traiul din interiorul casei/locuintei tale sa fie unul mai confortabil, mai simplu si mai inteligent!

Partea cea mai interesanta este ca poti crea scenarii in functie de stilul tau de viata, de obiceiuri, iar perdelele si draperiile se vor misca in ritm cu tine. Este ca si cum cineva ti-ar citi gandurile. Da, chiar asa functioneaza lucrurile intr-o casa inteligenta, atunci cand conectezi perdelele si draperiile la unitatea de comanda TaHoma switch de la Somfy si aplicatia de mobil dedicata.

Le vei putea actiona cu o singura atingere a unitatii de comanda sau de pe un smartphone atunci cand nu esti acasa! Iar cand esti in interior le poti controla vocal, cu ajutorul asistentilor compatibili Alexa sau Google Assistant.

Lista beneficiilor automatizarii perdelelor si draperiilor continua!

Cu o solutie de automatizare a perdelelor si draperiilor, nu mai e nevoie sa te ridici din pat pentru a le deschide sau inchide. Seara, perdelele si draperiile se inchid pentru a crea intimitate, dar si pentru a te pregati pentru un somn odihnitor, iar cand te trezesti se deschid pentru a lasa lumina naturala sa patrunda in interior si sa te trezeasca natural, cu primele raze de soare.

Daca te preocupa aspectul estetic, nu trebuie sa iti faci griji, design-ul casei nu este afectat! Motorizarile perdelelor si draperiilor se integreaza perfect in orice decor. In plus, materialul din care este confecttionataa perdeaua si draperia, va ramaane curat si este mai rezistent in timp, nemaifiind nevoie de manevrarea manualaa a acestuia. Iar daca nu ai o priza langa fereastra nu e nicio problema! Nu e nevoie sa spargi peretii, sa modifici instalatia electrica sau sa tragi cabluri. Somfy ofera motorizari cu acumulator in acest caz, cu o autonomie de pana la 6 luni intre incarcari. Astfel, usurinta in instalare este dusa la nivelul urmator.

Si asta nu e tot! Poti sa valorifici din plin lumina naturala si chiar sa reduci consumul de energie electrica. De exemplu, iarna ai putea programa deschiderea automata a draperiilor, inca de la prima ora a diminetii, pentru a lasa razele solare sa patrunda in casa si sa incalzeasca spatiul. Vara, in schimb, ai putea sa comanzi, chiar si de la distanta, ca draperiile sa se inchida la orele pranzului, pentru a mentine o temperatura constanta in interior.

Daca vrei sa te bucuri de o solutie de umbrire inteligenta pentru spatiul tau interior cel mai bine ar fi sa apelezi la un specialist – cum sunt specialistii Somfy, care pot sa-ti ofere consultanta si sfaturi pretioase. Un astfel de profesionist va alege echipamentul potrivit in functie de preferintele si de bugetul tau, tinand cont si de modelele de draperii si perdele alese de tine.

Foto: PR.