Automatizarea perdelelor si draperiilor este cheia pentru un mediu sanatos in interior

1
De Teodora Tirca
10 nov. 2023

In ritmul alert al vietii cotidiene, calitatea somnului a devenit o preocupare majora pentru multi oameni.

Din fericire, progresele tehnologice recente au adus cu sine solutii inovatoare, precum automatizarea perdelelor si draperiilor, care pot juca un rol crucial in imbunatatirea calitatii somnului si in crearea unui mediu de trai sanatos. Sa exploram impreuna impactul pe care perdelele si draperiile automate il pot avea asupra calitatii somnului si modul in care motorizarile Movelite de la Somfy pot influenta stilul de viata.

Controlul luminii pentru un somn odihnitor: Lumina excesiva, fie naturala, fie artificiala, poate perturba ciclurile de somn si poate afecta calitatea somnului. Perdelele si draperiile automatizate si gestionate cu ajutorul unitatii de comanda TaHoma switch si a aplicatiei de mobil dedicata permit controlul precis al luminii care patrunde in camera, ceea ce poate ajuta la stabilirea unui mediu propice somnului. Utilizatorii pot programa perdelele si draperiile sa se inchida automat in timpul serii, creand o atmosfera linistita si intunecata, ideala relaxarii si somnului profund.

Intimitate si relaxare totala: Intimitatea si senzatia de securitate sunt vitale pentru a obtine un somn odihnitor. Prin intermediul perdelelor si draperiilor automatizate, utilizatorii pot controla cu usurinta nivelul de intimitate dorit, fie prin inchiderea completa a acestora, fie prin reglarea gradului de transparenta, creand astfel o atmosfera de relaxare si confort in dormitor.

Sincronizarea cu rutinele zilnice: Motorizarile Movelite de la Somfy permit programarea perdelelor in functie de rutinele zilnice ale utilizatorilor. Astfel, acestia pot crea o rutina de somn stabila si consistenta, in care perdelele se deschid treptat dimineata, oferindu-le posibilitatea de a se trezi natural odata cu primele raze de lumina, si se inchid automat in timpul serii, pregatind mediul pentru un somn odihnitor si relaxant. Este posibil sa va creati propriile scenarii, permitand perdelelor si draperiilor sa se deschida automat in anumite momente ale zilei, in functie de preferintele personale.

Estetica rafinata: Prin eliminarea nevoii de manevrare manuala, aspectul elegant si modern al perdelelor, draperiilor si jaluzelelor de interior se mentine in timp. Mai mult, perdelele de dimensiuni mari sau cele grele pot fi actionate fără efort, prin functia Touch Motion, ce necesita o singura atingere, dupa care perdeaua va termina automat miscarea.
Motorizarile Movelite sunt potrivite pentru orice tip de perdele si draperii si beneficiaza, de asemenea, de un design armonios si premium, cu module de control incorporate, iar dimensiunea si tipul de montare se potrivesc in orice tip de interior si pe orice tip de suprafata.

Economie de energie si confort termic: Perdelele si draperiile automate pot juca un rol important in mentinerea unei temperaturi optime in camera, reducand necesitatea folosirii excesive a sistemelor de incalzire sau de racire. Puteti programa ca perdelele si draperiile sa se deschida sau sa se inchida in functie de schimbarile de temperatura, contribuind astfel la crearea unui mediu de somn confortabil, cu temperatura optima.

Somfy Romania ofera un portofoliu diversificat de solutii inteligente pentru perdele si draperii, de la solutii premium precum GLYDEA ULTRA 60e RTS, variante economice prin gama Movelite 35, dar si game de motorizari WireFree – Movelite WireFree 35 RTS, alimentate cu baterie reincarcabila, ideale pentru proiectele de renovare sau spatiile in care nu exista o sursa de electricitate in zona ferestrelor. Bateria va necesita reincarcarea in medie de doar doua ori pe an.

Conectarea si armonizarea tuturor componentelor sistemului de casa inteligenta este posibila folosind TaHoma switch de la Somfy. Este un sistem cuprinzator de management al casei inteligente, care va indeplini toate cerintele noastre zilnice. Panoul de control este compatibil cu peste 200 de dispozitive diferite si accepta 21 de marci de casa inteligenta renumite. Folosind-o, puteti controla convenabil dispozitivele folosind un smartphone, o tableta sau prin comenzi vocale.

Integrand aceste tehnologii inteligente in stilul de viata zilnic, utilizatorii pot beneficia de un somn odihnitor si de o stare generala de bine, contribuind astfel la imbunatatirea calitatii vietii.

Bucurati-va de confortul motorizarii perdelelor si draperiilor de la doar 699 RON si descoperiti mai multe informatii despre solutiile de automatizare pe https://www.somfy.ro/interior.