Trucul scandinav pentru un somn odihnitor, viral pe TikTok

1
De Alice Papuc
26 iun. 2023

TikTok-ul este o platforma plina de trucuri: de la moda, frumusete, lifestyle si pana la sanatate.

Desi unele dintre trucurile de pe TikTok par sa arate bine doar pe ecran, exista si trucuri care pot fi aplicate in viata de zi cu zi. Mai mult decat atat, acestea par sa “iti schimbe viata”, intr-un mod cat mai simplu cu putinta. Acelasi lucru il pot spune si despre trucul scandinav pentru un somn odihnitor. Descopera ce presupune acesta si ce sustin expertii!

@sejsejlija

the Scandinavian way to GREAT sleep ✨️ #svalbard #longyearbyen

♬ Metamorphosis – Danilo Stankovic

Aeriseste lenjeria de pat

In primul rand, trucul scandinav pentru un somn odihnitor presupune un lucru pe cat de simplu, pe atat de eficient: sa iti aerisesti lenjeria de pat. Conform celor declarate de dr. Walt Pickut pentru site-ul Y!Sports “Aerisirea lenjeriei de pat, in special a pilotei, reprezinta o traditie in climatele nordice mai reci”. Mai exact, trebuie sa iti scoti lenjeria de pat afara, in aer rece, pentru cateva minute. Cand o vei pune inapoi pe pat, te vei bucura de o senzatia rece, fresh si placuta.

Principalele beneficii

Dar care sunt principalele beneficii ale aerisirii lenjeriei de pat, in afara de senzatia de racoare? Potrivit dr. Walt Pickut, “Scopul principal este de a reimprospata lenjeria de pat si de a elimina umezeala si potentialii alergeni, in timp ce beneficiul secundar, adesea trecut cu vederea, se refera la imbunatatirea calitatii somnului”.

8 motive pentru care te simti atat de emotiva si ce poti face pentru a gestiona situatia

Functioneaza acest truc chiar si in zonele cu un climat mai cald/in zilele toride de vara?

Reglarea temperaturii are loc chiar si atunci cand iti scoti lenjeria la aer in acele zile de vara, mult mai calde. Mai mult decat atat, daca alegi sa iti aerisesti pilota intr-o zi insorita, razele soarelui pot ajuta inclusiv la eliminarea mirosurilor neplacute, cauzate de transpiratie. Acest lucru este posibil deoarece lumina soarelui are, in mod natural, proprietati de igienizare.

Sustenabilitate

Trucul scandinav este benefic inclusiv mediului inconjurator. Aerisirea pilotei in mod regulat poate prelungi durata de viata a acesteia. Senzatia de proaspat si igienizat va fi una prelungita, astfel ca se poate reduce nevoia de spalare si, in consecinta, consumul de apa si de energie.

Cea mai sanatoasa pozitie de somn – medicii o recomanda in special pentru femei

Trucul scandinav pentru un somn odihnitor mai presupune o componenta importanta: fiecare persoana beneficiaza de o pilota proprie

@sleepopolis

#stitch with @sejsejlija Would you try the Scandinavian sleep method? #sleephelp #sleepcare #sleephealth #sleeptok #sleephack #sleepmethods

♬ In The Forest (Acoustic Indie No Copyright) – Instrumental – Lesfm & Olexy

Trucul scandinav nu se opreste aici. Mai exact, scandinavii procedeaza astfel: chiar daca un cuplu alege sa imparta dormitorul, fiecare partener are propria pilota. In loc de o pilota dubla, fiecare partener se bucura de o pilota individuala. Astfel, sunt evitate momentele in care unul dintre parteneri este dezvelit sau se trezeste infrigurat. Somnul devine unul mult mai odihnitor si fiecare poate alege cat de cald sau cat de rece doreste sa fie somnul lui.

@bed.threads

Replying to @artichoke.queen Who else is switching to 2 duvets?! #BedThreads #linen #bedding #sleeping #sleepinghacks #stylingtips #lifehack #couples #couplestok #tipsandtricks #bedroomdecor #homedecor

♬ original sound – Bed Threads

Oamenii isi petrec aproximativ o treime din viata dormind. Acestea fiind spuse, este important sa ai un somn cat mai placut si mai odihnitor. Iar acest lucru este realizabil prin mici trucuri si anumite investitii in lenjerii de pat de calitate.

Foto: depositphotos.com