Secretul lui Einstein pentru rezolvarea oricarei probleme

1
De Cristina Tudor
18 apr. 2024

Viata fiecaruia dintre noi este presarata cu obstacole, probleme care ar trebui sa ne faca mai puternici, nu sa ne doboare inca de la inceput.

In loc sa cazi in depresie, ar trebui sa inveti din fiecare provocare o lectie care sa iti fie utila mai tarziu in viata.

Lucrurile suna frumos in teorie, insa altfel se petrec atunci cand esti pusa fata in fata cu acele probleme care te macina intens. Ce poti sa faci in astfel de momente pentru a gasi cea mai buna solutie? Sa te inspiri din tactica lui Einstein!

Pornind de la principiul lui Eistein, iata ce pasi ar trebui sa urmezi de fiecare data cand ai o problema greu de rezolvat.

Ai o problema? Pune in aplicare principiul lui Einstein!

Renumitul savant Albert Einstein este considerat si astazi unul dinte cei mai inteligenti oameni de pe Pamant. Urmeaza-l ca pe un mentor spiritual cand ai greutati in viata si vei reusi sa le depasesti cu succes. Spre exemplu, el spunea: „Daca as avea la dispozitie o ora ca sa rezolv o problema, as petrece 55 de minute gandindu-ma la problema si 5 minute pentru a gasi o solutie”.

Teoria lui este cumva asemanatoare cu expresia „Gandeste-te de doua ori inainte de a lua o decizie”. Practic, inainte sa te impacientezi si sa te arunci cu capul in fata, trebuie sa intelegi mai intai cu ce te confrunti.

Strategii inspirate de Einstein pentru rezolvarea problemelor

Redefineste problema

Alegerea cuvintelor potrivite joaca un rol important in rezolvarea oricarui impas. Spre exemplu, daca inlocuiesti nevoia de a termina o activitate intr-o jumatate de ora cu gasirea unor solutii care sa iti usureze munca, vei deveni mult mai productiva. Conteaza mult modul in care vezi o anumita problema. Daca o asezi din prima pe raftul celor imposibile, cu siguranta iti va fi greu sa ajungi la ea. Citeste continuarea pe divahair.ro.

Foto: Freepik.com