Semne ca esti o persoana mai inteligenta decat media si ca ai o gandire foarte profunda

1

Observi intotdeauna lucruri pe care altii nu le vad sau ai idei inovatoare? S-ar putea sa fii mai desteapta decat crezi!

O persoana mai inteligenta decat media va avea anumite trasaturi care sa ii evidentieze gandirea profunda.

Vezi daca si tu bifezi urmatoarele trasaturi si cum le poti fructifica pentru a-ti dezvolta intelectul.

1. Pui totul la indoiala

„Omul care pune o intrebare este un prost pentru un minut; omul care nu intreaba este un prost pe viata”, a spus Confucius. Atunci cand esti o persoana curioasa inseamna ca dai dovada de gandire critica si nu te multumesti doar sa preiei informatiile. Vrei sa intelegi si sa treci totul prin filtrul propriu, iar asta inseamna ca esti foarte inteligenta.

Asadar, nu lasa pe nimeni sa-ti spuna ca a pune intrebari este gresit. Din contra, dai dovada de o minte deschisa.

4 semne care arata ca ai o gandire iesita din comun

2. Esti dezordonata

Kathleen Vohs de la Universitatea din Minnesota spune ca, cu cat esti mai dezordonata, cu atat esti mai inteligenta. Un studiu publicat de Vohs in Psychological Science a prezentat doua grupuri carora li s-a cerut sa conceapa utilizari creative pentru mingile de ping-pong. Un grup a lucrat intr-un mediu dezordonat si aglomerat, in timp ce celalalt a lucrat intr-un mediu ordonat. Grupul dezordonat a avut idei mult mai creative si mai interesante.

3. Accepti sa faci greseli

Toata lumea face greseli, dar nu toata lumea este capabila sa invete din ele. Aici intervii tu. Daca esti capabila sa iti asumi greselile, sa reflectezi asupra a ceea ce nu a mers bine si sa incerci sa te descurci mai bine data viitoare, atunci felicitari! Esti mai desteapta decat crezi ca esti. Inteligenta nu inseamna doar sa faci lucrurile bine tot timpul. Este, de asemenea, despre capacitatea de a te adapta, de a invata din greselile tale si de a creste ca persoana.

4. Hobby-urile si pasiunile tale sunt variate

Daca interesele tale sunt diverse, nu inseamna ca nu te poti opri la unul singur, ci ca ai o curiozitate iesita din comun. Inteligenta nu inseamna doar a fi expert intr-un singur domeniu – inseamna si a fi curios si deschis la a invata lucruri noi. Indica faptul ca nu iti este teama sa explorezi noi subiecte, sa incerci lucruri noi si sa iti extinzi cunostintele si abilitatile.

5. O persoana mai inteligenta decat media se pricepe sa rezolve probleme

Viata este plina de provocari si probleme care trebuie rezolvate, iar daca esti o persoana care se pricepe sa gaseasca solutii si sa vina cu idei creative, atunci probabil ca esti mai inteligenta decat crezi.

Acest supliment alimentar creste nivelul de inteligenta si creativitate, spun studiile

6. Esti o persoana empatica

Daca esti capabila sa te pui in locul altor persoane, sa le intelegeti perspectivele si emotiile si sa comunici intr-un mod sensibil si intelegator, atunci esti o persoana extrem de inteligenta. Empatia necesita perspicacitate, intuitie si capacitatea de a citi si de a raspunde la indicii sociale – toate acestea fiind indicatori importanti ai inteligentei.

7. Ai umor

Capacitatea de a rade de tine si de a-i face pe altii sa rada este un semn clar ca esti o persoana mai inteligenta decat media. Umorul este un semn de inteligenta si creativitate pe care ar trebui sa-l imbratisam cu totii.

8. Ai o minte deschisa

Faptul ca accepti ca suntem diferiti si fiecare are propriul drum in viata e un semn clar ca esti un om destept si constient. Atunci cand mintea ta poate sa accepte ca lumea e plina de variabile si nu exista doar alb si negru o deschizi pentru noi experiente care doar iti vor imbunatati viata.

Invata sa traiesti in prezent. Sfaturi pe care sa le aplici chiar de astazi pentru a duce o viata constienta

9. Poti fi tu insati

Daca iti place compania ta si nu ai nevoie in mod constant sa fii in preajma altora, acesta este un semn de inteligenta. Un studiu publicat in British Journal of Psychology a aratat o corelatie intre multumirea de a fi singur si inteligenta. Oamenii inteligenti folosesc timpul petrecut singuri pentru a gandi, a stabili prioritati si a planifica, ceea ce intareste autocontrolul. Daca esti o persoana care isi poate exprima clar gandurile si ideile reale, atat in scris, cat si in conversatie, atunci nu numai ca esti autentica, dar poti gandi pentru tine insuti. Poate tie ti se pare ceva normal, insa afla ca putini oameni au privilegiul de a se simti bine in pielea lor.

Foto: depositphotos.com